Is offline zijn een luxe?

ZWOLLE- Met de zomervakantie voor de deur rijst de vraag: hoe bereikbaar ben jij op vakantie? Zet jij je mobiele telefoon uit? Zoek je bewust een vakantieverblijf uit mét wifi? Op dinsdag 28 juni, tijdens de laatste Tegenlicht Meet Up voor de zomer, gaat het tijdens Club Cele over de VPRO Tegenlicht-aflevering Offline als luxe. De maatschappij draait tegenwoordig online, we zijn 24/7 bereikbaar en het is van belang dat je mee gaat met de tijd. Er wordt steeds meer van je verwacht én gevraagd. Wat doet dit met je als mens? En als je verslavingsgevoelig bent?

Zwolle’s mooiste klooster: het Dominicanenklooster biedt mogelijkheden om voor een bepaalde periode offline te gaan, hoe luxe is dat! Te gast tijdens de meet up is Bastiaan van den Berg. Hij zal vertellen over wat geen internet hebben met een mens doet maar ook spreekt hij over de kloosterlingen. Gebruiken die dan nooit internet? Kennen zij zulke verslavingen? Aanstaande dinsdag gaat Club Cele graag in gesprek over verslavingen, gevoeligheden, het gevoel van altijd ‘aan’ staan en wat de online wereld nog meer met je doet!
Club Cele start om 20.30u in de bovenfoyer van Café Foyé.

 

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Offline mogen en kunnen zijn zou normaal moeten zijn en is echt geen luxe. Mensen laten zich dit soort dingen ook alleen maar aanpraten, alles moet, moet en moet of het nou goed voor je is of niet.
    Het mee moeten gaan met de tijd vind ik een van de meest gehoorde en grootste drogreden om je in een situatie te laten drukken waar je eigenlijk niet wilt zijn. Je hebt zelf de keuze om er wel of niet aan mee te doen. Maar niet gaan klagen dat je je er zo rot onder voelt. Het is een verademing om niet mee te hoeven doen.


    Maak melding

Reageer