Acties De Schatgraver bekroond

Zwolle – Donderdagmiddag was het feest op GBS De Schatgraver in Zwolle. Zeker 80 kinderen van de groepen 1 en 2 waren bij elkaar gekomen om een bijzondere prijs in ontvangst te nemen. Hun actie is door het zwerfvuilprogramma Mooi Schoon van ROVA gekozen als ‘opschoonactie van de maand’.

20160623_131152.png

Op De Schatgraver stonden de afgelopen weken in het kader van het duurzaamheidsthema ‘Hoe houden wij de aarde schoon?’.  Op verschillende manieren zijn de kinderen hier mee bezig geweest. In de hal was een milieustraat gemaakt waar de kinderen leerden hoe ze hun afval moeten scheiden, zodat het weer gebruikt kan worden als grondstof voor nieuwe producten. De kinderen hebben werkjes geplakt over de juiste wijze van afval scheiden. Juf Katja Talens: ‘Wij willen als christelijke school verantwoordelijkheid nemen en geven voor een schone aarde. De kinderen willen we hier nauw bij betrekken. We willen ze ook bewust maken hoe hun eigen omgeving eruit ziet. Daarom hebben wij de Mooi Schoon Bus aangevraagd. De chauffeur van ROVA kwam met afvalgrijpers, veiligheidshesjes, vuilniszakken en handschoentjes zodat de kinderen de omgeving vrij konden maken van zwerfvuil. Vol enthousiasme zijn ze door de buurt gegaan om op te ruimen’.

20160623_131212.png

Petra Streng van ROVA kwam de prijs uitreiken aan de leerlingen: een Mooi Schoon bezem, waarvan de borstel gemaakt is van gerecyclede PET-flessen. Uit iedere groep kwamen twee leerlingen naar voren om een certificaat in ontvangst te nemen, waarop stond dat zij deze maand Nummer 1 in afval ruimen zijn! ‘Jullie zijn een fantastisch voorbeeld voor de buurt, jullie kunnen trots zijn op wat je samen gedaan hebt’ aldus Petra Streng.

Artikel delen:
Reactie 1
  1. De Schatgraver is een andere school dan de Schatkamer zoals boven dit stukje staat. Misschien kan dit gecorrigeerd worden.


    Maak melding

Reageer