Studenten ontwerpen ‘hotspots’ voor Stadkamer

Zwolle – In het voorjaar van 2017 vestigt Stadkamer zich aan de Zeven Alleetjes. Naast JHK Architecten, die zich bezighoudt met het ontwerp van het pand en het interieur, zijn acht groepjes studenten van het Cibap gevraagd om mee te ontwerpen aan de inrichting van de jeugdafdeling. Op deze manier krijgen studenten de kans om praktijkervaring op te doen. 
De specifieke opdracht is het ontwerp van een zogenaamde ‘hotspot’, een plek voor kinderen van 0 – 12 jaar waar ze kunnen ontdekken, leren, spelen of relaxen. De ontwerpen zijn door Roosmarie Carree, architect bij JHK architecten beoordeeld op creativiteit, uitvoerbaarheid en de financiële haalbaarheid. Roosmarie: ‘Prachtig om te zien dat de studenten zo’n rijkdom aan ideeën hebben ontwikkeld en uitgewerkt. Een zeer inspirerend resultaat!’. 

De derdejaars studenten zijn in april gestart met de opdracht en zijn daarbij begeleid door Bart van der Salm, docent bij het Cibap. Ook Stadkamer is tevreden over de ontwerpen. Directeur Astrid Vrolijk-de Mooij: ‘De studenten hebben met deze opdracht aan een ontwerp voor een echt gebouw gewerkt. Dat betekent niet alleen een creatieve maar ook een technische opdracht omdat het ook realistisch moet zijn. De presentaties overtroffen onze verwachtingen en worden meegenomen in het daadwerkelijke ontwerp’.
 
Artikel delen:

Reageer