Aanhouding voor betrokkenheid woningoverval

Zwolle – Een 19-jarige man uit Zwolle is gisteren op last van de officier van justitie buiten heterdaad aangehouden.

Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de woningoverval die net na middennacht van vrijdag 20 mei op zaterdag 21 mei is gepleegd aan de Meppelerstraatweg in Zwolle. Zijn rol wordt nader onderzocht.

Artikel delen:
Reacties 9
 1. Vandaag heeft Youp geen motiverend/vrolijkmakend stukje over “ge-uber-pruts” bij de politie 😮

  Misschien is die ballenbak voor volwassenen een idee voor de Centrale Ondernemingsraad van de politie. Dat zij dat kreng binnenkort in de tuin van een treurige horecagelegenheid in Almere zetten om daar na een teambuildingbijeenkomst met zijn allen in rond te darren. Misschien leuk om de ballen dan te vervangen door badeendjes. Daar schijnen ze er nog een paar duizend van te hebben. Badeendjes met een politiepet op. De net afgetreden COR-voorzitter Frank Giltay was ongetwijfeld de initiatiefnemer van deze badschuimknuffels. Of kwam het uit de koker van zijn imagocoach? Zijn wat? Zijn imagocoach! De voorzitter van de COR van de politie had een imagocoach, die hem onder andere heeft verteld dat hij zich hipper moet kleden. Hoe? Minder Almere. Meer 2016! De coach, een kortgeknipte oma uit de kop van Noord-Holland, en de nieuwe kleren kostten samen meer dan 8000 euro. Betaald door de politie uiteraard. Dit riante bedrag is een lachertje als je het vergelijkt met de kosten van een of andere uit de hand gelopen schapenboer, die drie keer zo veel gevangen heeft. Die schapenboer is ook een soort trainer en coach. Hij mocht trouwens ook aanwezig zijn op het uitje van een paar ondernemingsraadsleden in het Amsterdamse Amstel Hotel. Daar vierden ze een feestje met zijn twaalven. Ze zijn daar uiteraard ook blijven slapen. Is veiliger als je te veel gezopen hebt. Een vriend gaf mij inzage in de geheime papieren van deze COR en de tranen gutsten over mijn wangen van het lachen toen ik het allemaal las.
  Het zootje mafkezen en zweefteven dat de politiemensen de laatste tijd heeft toegesproken is oneindig. Allemaal in het kader van de ontwikkeling van het medezeggenschapsproces. Het grappigste is misschien nog wel een ijdel boekje dat ze hebben laten maken. In dit stukje voorlichting komen ze zelf aan het woord over hun missie. Met het taalgebruik zou ik drie avondjes cabaretteketet kunnen vullen. Het sociaalwerkersjargon uit de jaren zeventig van de vorige eeuw is tenenkrommend en aandoenlijk tegelijk. Kosten van dit in kleine kring verspreide meesterwerkje? Veertigduizend euro. Ook geestig is het dat een van de politieparty??s heeft plaatsgevonden op de SS Rotterdam. Dat is die boot die op kosten van een woningcorporatie ooit voor 230 miljoen euro is opgeknapt. Dat was in de tijd dat idiote megalomanen à la Erik Staal het in dat wereldje nog voor het zeggen hadden.

  Hoe ik aan de geheime papieren over de COR onder leiding van de totaal van het padje geraakte Amsterdamse wijkagent Frank Giltay kom? Lijkt me een mooi klusje voor de politie om dat uit te zoeken. Als ze er tussen het hoeren en snoeren tijd voor hebben.

  Maar die sneue wijkagent is inmiddels toch afgetreden? Ja, als voorzitter. Maar hij zit nog steeds voor een vet salaris in die COR. Die hele raad is lekker blijven zitten. Frankie heeft onlangs van zijn baas en vriendje Gerard Bouman zelfs nog een vette loonsverhoging gekregen. Volgens de korpschef had Frankie zo hard gewerkt.  Maak melding

 2. @buurthuis

  Dat is iemand die jij niet kent. Je kunt ook niet alles weten. Gelukkig zijn er heel veel Zwollenaren die hem wel kennen.


  Maak melding

Reageer