Hib Anninga ontvangt erepenning Zwolle

Zwolle – Vanmiddag 26 juni 2016 heeft burgemeester Henk Jan Meijer de erepenning van de gemeente Zwolle uitgereikt aan Hib Anninga. Dit gebeurde bij de opening van de nieuwe beeldententoonstellingen in De Anningahof. Anninga ontving de penning als blijk van waardering voor zijn grote verdiensten voor de stad met de ontwikkeling van dit beeldenpark.
 
Met grote bezieling en op eigen kracht maakte Anninga van Landgoed de Anningahof in vijftien jaar tijd een bijzonder hedendaags beeldenpark. Een park dat in Zwolle, de regio en ons land letterlijk beeldbepalend is. Met liefde, lef en een knipoog weet hij voor ieder beeldhouwwerk een plek te vinden waar de wisselwerking tussen cultuur en natuur optimaal is. Hiermee blijft hij een breed publiek verrassen en inspireren.

De erepenning wordt toegekend door burgemeester en wethouders aan Zwollenaren en niet-Zwollenaren met grote verdiensten voor de Overijsselse hoofdstad. Met Hib Anninga telt het gezelschap Zwolse erepenninghouders nu 30 personen en/of organisaties. De gemeente maakt onderscheid in de zilveren penning verbonden aan de houder van de erepenning en de gouden penning verbonden aan het ereburgerschap. De deze week overleden oud-burgemeester Job Drijber en ondernemer Wim Waanders zijn ereburgers van de stad.
 
Artikel delen:
Reacties 6
  1. Helemaal terecht.
    Past in het rijtje Waanders, Fundatie.
    Ben benieuwd wat de omlegging van de Hessenweg voor gevolgen gaat hebben maardenk dat deze creatieve geest er opnieuw iets moois van weet te maken !


    Maak melding

  2. Een breed publiek? Kan me herinneren dat de heer Anninga liever geen VMBO’ers meer op zijn park wilde hebben, deze konden de kunst niet waarderen. Bekrompen.


    Maak melding

Reageer