Micha Baksteen nieuw raadslid ChristenUnie

Zwolle – Micha Baksteen wordt op 11 juli geïnstalleerd als nieuw raadslid voor de ChristenUnie in Zwolle. Baksteen is sinds 2014 al burgerraadslid voor de ChristenUnie en volgt Jelte Bos op, die vanwege zijn werk verhuist naar Zeist. Baksteen wordt als raadslid verantwoordelijk voor onder meer de beleidsterreinen Ouderen en Cultuur.
Micha Baksteen is met name onder ouderen en in de Zwolse muziekwereld voor veel mensen al een bekende. Hij werkt in het dagelijks leven in de ouderenzorg en was in 2014 de drijvende kracht achter het Zwols Seniorenkompas, dat werd ondertekend door een vertegenwoordiging van de Zwolse ouderen, de ChristenUnie-fractievoorzitter Gerdien Rots en toenmalig partijleider Arie Slob.

Baksteen: “De ChristenUnie staat natuurlijk voor een sterke samenleving, waarin mensen samen optrekken en naar elkaar omzien. Dat staat wat mij betreft ook voor ouderen voorop. We willen het welzijn voor ouderen daarom gewoon goed regelen. Zodat ze betrokken blijven bij de stad, dat ze de dingen kunnen doen waar ze energie van krijgen. Dat geeft gegarandeerd ook de rest van de stad nieuwe energie.”
Baksteen is initiatiefnemer van de LAB1870-sessies in Zwolle, waarin ouderen (70+) en jongeren (18-) in verbinding werden gebracht rond muziek. “Een fantastisch project,” stelt Baksteen. “Tijdens dat project verdwenen leeftijdsgrenzen, werden alle deelnemers ‘gelijk’ en is er veel gelachen en gehuild. Een prachtige levenservaring, voor deelnemers én organisatoren. Het is zó leuk, leerzaam en waardevol om die verbinding tot stand te brengen.”
Cultuur
Dat die verbinding rond muziek ontstaat, is geen toeval. Baksteen is zeer betrokken bij de culturele en muzikale Zwolse wereld en heeft zelf ook veel muziek gemaakt. “De haarlemmerolie van de samenleving,” noemt hij cultuur. “Het verbindt, versterkt identiteit van gemeenschappen en neemt barricades weg. Met name culturele organisaties met een sterke link naar de Zwolse samenleving: koren, muziekgezelschappen, improvisatietheaters. Die draaien om het samen dóen. Hen wil ik versterken.”
Micha Baksteen (43) woont sinds 2001 in Zwolle. Momenteel woont hij met zijn vrouw Englyke en vier zoons in de Wipstrik. In de zomer verhuist hij naar Berkum.
Jelte Bos was raadslid sinds 2014 en zette zich met name in op dossiers rond vervoer en infrastructuur. Hij hield onder meer herhaaldelijk een gepassioneerd pleidooi voor de realisatie van een fietssnelweg tussen Zwolle en Meppel.
Artikel delen:
Reacties 12
 1. @drama: ik volg de (Zwolse en Overijsselse) politiek behoorlijk op de voet, maar heb nog nooit iets van / over Jelte Bos gelezen. Ik sluit me wat dat betreft bij VDBERG aan.

  Ook als ik op de website van de gemeente Zwolle kijk, gaat er niet meteen een belletje bij me rinkelen. Mijn conclusie? Deze persoon is voor mij behoorlijk onzichtbaar geweest. Hopelijk heeft deze persoon wel een inhoudelijke bijdrage geleverd in zijn fractie, anders is het m.i. toch wel wat zonde van het geld geweest.

  @Meneer Baksteen: veel succes gewenst, ik hoop van u te horen.


  Maak melding

 2. @Zwaantje; Er zijn altijd raadsleden die op de voorgrond treden (woordvoerders), en andere fractieleden die op de achtergrond veel werk verzetten. En dat komt niet in de media (vinden ze zelf ook vaak niet “nodig”).


  Maak melding

 3. Ik kende ook niemand toen ze in de gem.raad kwamen. Dus het zegt helemaal niets of je ze wel of niet kent van te voren v. D. Berg. Rutte had ook denk ik niemand van gehoord en zie nu.


  Maak melding

 4. Als je heel veel roeptoetert en proefballonnetjes loslaat kennen ze je naam wel. Dan heb ik toch liever een stille kracht die kwaliteit levert. 😀

  Micha, succes!


  Maak melding

Reageer