Certificaat van Academie voor Zelfstandigheid

Zwolle – De academie voor Zelfstandigheid deelde maandag certificaten uit aan zestien studenten. Dat vond plaats bij Landstede, waar de studenten wekelijks hun lessen volgden. Een jaar geleden startten Frion en RIBW Groep Overijssel met trainingen voor inwoners van Zwolle met een verstandelijke beperking en/of psychiatrische problematiek. Alle studenten waren bijzonder trots op het behaalde resultaat.

een_aantal_studenten_nam_trots_het_certificaat_in_ontvangst.jpg 
Foto: een aantal studenten nam trots het certificaat in ontvangst

Ria Blokzijl, programmamanager bij Landstede: "Voor iedere student is het leerdoel anders en iedereen leert anders, maar het gemeenschappelijke doel is vooruit komen en zo zelfredzaam als mogelijk worden." Zo volgden de studenten trainingen als koken en sociale vaardigheden.  Bij de uitreiking feliciteerde de trainer elke student afzonderlijk en gaf het certificaat. Veel studenten gaan hierna verder met een aansluitende training. Eén van de studenten vond tijdens deze periode een baan; een ander start met een vakopleiding. 

De kookgroep had soep en stokbrood gemaakt en iedereen had thuis ook iets gemaakt. Er hing een gezellige sfeer in het lokaal. Jannien Roons, trainer bij de academie: "Het is een gezellige groep, dat kon je ook goed merken bij het samen eten vooraf. Ze hadden erg veel zin in de diploma-uitreiking."

Over de academie voor Zelfstandigheid
De academie voor Zelfstandigheid nodigt uit, inspireert en ondersteunt mensen met een verstandelijke beperking en/of psychiatrische problematiek om student te worden. Zodat zij meer mogelijkheden krijgen om zelfstandiger te wonen en/of te werken. En leren volwaardiger te kunnen participeren in de samenleving. We creëren een prettige leeromgeving waar plezier en serieus leren hand in hand gaan. Er zijn academies in verschillende plaatsen in Nederland.

 

Artikel delen:

Reageer