Cnossen gaat ‘homo-commissie’ leiden

De ChristenUnie stelt een commissie aan die moet adviseren over de positie van homoseksuelen binnen de partij, of zoals ze het zelf zeggen: ‘hoe en binnen welke kaders de bestuurders en politici van de partij aanspreekbaar zijn op hun leefwijze’.

De ChristenUnie wil hiermee voorkomen dat het partijcongres, dat op 17 november wordt gehouden, maar om één ding draait. De afgelopen weken ontstond er veel ophef over de motie die het Amsterdamse deelraadslid en ex-prostituee Yvette Lont van plan was in te dienen op het partijcongres. Zij wilde praktiserende homo’s verbieden bestuurder bij of volksvertegenwoordiger van de ChristenUnie te worden. Tweederde van de ChristenUnie-leden zou haar standpunt delen. De commissie onder leiding van Janco Cnossen, wethouder in Zwolle en een van de oprichters van de ChristenUnie, komt voor de zomer met een advies.

De VVD en D66 waren woedend en eisten dat vice-premier André Rouvoet (ChristenUnie) afstand nam van de opvatting van de meerderheid van zijn partij over homo’s.

Onder druk van het landelijk bestuur heeft Lont uiteindelijk vorige week vrijdag besloten haar voorstel niet in te dienen.

Helder
ChristenUnie-voorzitter Peter Blokhuis: ‘De ChristenUnie weert geen mensen uit functies op grond van hun homoseksuele geaardheid. Daarover ben ik, net als partijleider André Rouvoet, steeds helder geweest. Het gesprek moet gaan over wat er in de handel en wandel van onze vertegenwoordigers verwacht mag worden.’

Bron: Elsevier

Artikel delen:
Reacties 4
  1. En daarom is het principe kerk-en-staat gescheiden houden uitgevonden!! Please waar gaat dit over, houd je bezig met belangrijkere zaken!! Ik dacht dat geloven oa met respect voor een ander te maken had, in de praktijk is het alleen maar ellende. Geloof is maar een hobby, en dat wordt te vaak vergeten.


    Maak melding

  2. @grist: yep, helemaal gelijk! maar voor de hypocrieten binnen de CU schijnen er ernstiger zaken te zijn, dan het dagelijks bestuur van ons land. ik mag hopen dat die gasten bij de volgende verkiezingen een flike schop onder hun achterste krijgen. helaas worden we tegenwoordig nog steeds te veel geregeerd en ‘geregisseerd’ door deze gasten.


    Maak melding

Reageer