Memphis Maniacs maakt line-up Bruisconcert rond

Zwolle – Dinsdag 30 augustus vindt op het Grote Kerkplein het jaarlijks terugkerende Bruisconcert plaats. Het Bruisconcert maakt weliswaar onderdeel uit van de algemene introductieweken voor studerend Zwolle, de Bruisweken, maar is vrij toegankelijk voor iedereen. Eerder werd al bekend gemaakt dat The Dirty Daddies en De Grote Karaoke Show, met beste coverband van de Benelux That’s What She Said zullen optreden. Memphis Maniacs, die in maart nog de grote zaal van Hedon uitverkocht, maakt het programma compleet.

memphis_maniacs_nieuw.jpg 

Toen de Memphis Maniacs in haar beginfase muziek uit zeer verschillende genres en decennia combineerde, werd al snel duidelijk dat een paar mash-ups in de set het extreem goed deden bij het publiek. Aanvankelijk was de mash-up onderdeel van het concept, niet lang daarna werd de mash-up het concept. Én de specialiteit van de Memphis Maniacs. Een gouden combinatie van herkenning versus verrassing geserveerd binnen een hoogst ontvlambare performance.

De mannen hadden al heel wat meters gemaakt toen ze in 2011 op Noorderslag belanden waar hun showcase hoge ogen gooide en een verovering van het Nederlandse festivallandschap inluidde. Van Parkpop tot Dance Valley, van Oerol tot Valtifest, van Zwarte Cross tot Indian Summer, elk festival ging voor de bijl.

The Dirty Daddies
In de ingenieuze medleys van The Dirty Daddies hoor je de vetste hits aller tijden voobij komen, waarbij vriend en vijand niet anders kunnen dan hand in hand mee hossen. Classics van Queen en The Rolling Stones, swingers als Take On Me en Karma Chameleon, bouncers van Run DMC en 50 Cent, glijders van Whitney Houston en Roxette, maar daarna natuurlijk snel weer terug naar de beukers van AC/DC en Bon Jovi. In 2016 wordt er helemaal níets meer geschuwd. Met een overdaad aan CO2, stortvloed aan confetti, verkleedpartijtjes en een te gekke vlammenshow zijn ze meer dan klaar om de boel weer lelijk op zijn kop te gaan zetten.

De Grote Karaoke Show
De Grote Karaoke Show is een nieuw concept van de Zwolse band That’s What She Said en presentator Boudewijn Koops. Een spectaculaire show vol muziek, entertainment en interactie, met als doel: één groot feest. That’s What She Said, in 2013 nog gekroond tot "Beste Coverband van de Benelux", bestaat uit vijf professionele muzikanten die een onvergetelijke avondvullende show neerzetten waarbij het publiek het middelpunt van de avond is. Het repertoire bestaat uit classics, rock, hip hop en af en toe een dikke meezinger. Kies uit 100 liedjes die deze mooie mannen kunnen begeleiden terwijl jij de spotlight pakt. Samen met hun presentator voelen ze perfect aan hoe ze het publiek moeten bespelen en betrekken.

De Bruisweken
De Bruisweken zijn de algemene introductieweken voor studerend Zwolle. Het is voor studenten de perfecte manier om kennis te maken met alles wat Zwolle te bieden heeft. Tijdens de Bruisweken staat Zwolle drie weken lang in het teken van introductieactiviteiten. Hoogtepunten zijn: de driedaagse Hbo Bruisweek met het Bruisconcert, de Mbo Bruisdag en een keur aan verenigingsintroducties, evenementen, en nog veel meer. De Bruisweken worden georganiseerd door Buro Ruis en komen tot stand in samenwerking met de Zwolse onderwijsinstellingen, gemeente Zwolle, Poppodium Hedon, Zwolse Theaters en Hervormd Weeshuis. Kijk voor meer informatie op www.bruisweken.nl

Artikel delen: