Najaarsprogramma Hedon volop in de steigers

Zwolle -De afgelopen weken heeft Zwols poppodium Hedon een hoop nieuwe artiesten weten toe te voegen aan haar programma en daarmee staat er al een solide programmering voor het nieuwe concertseizoen. Oude bekenden, nieuwe parels, uit binnen- en buitenland zijn goed vertegenwoordigd en ook samenwerkingen met Zwolse Theaters en High Energy Events komen erin terug. Het is slechts een voorbode want het programma van Hedon is altijd in ontwikkeling. Kaartverkoop is voor veel shows al gestart, de meest complete agenda is te vinden op www.hedon-zwolle.nl.

soulfly.jpg 

Zaterdag 16 juli sluit Hedon haar seizoen af met het populaire danceconcept Singlefeestje, waar nog enkele kaarten voor beschikbaar zijn. Het poppodium luidt dan een korte zomerstop in, maar heeft niet lang om op haar lauweren te rusten want woensdag 26 augustus gaan de deuren alweer open voor de Zuid Amerikaanse Metalband Soulfly. Uniek want het betreft de enige Nederlandse clubshow die de band rondom Max Cavalera doet. Dinsdag 30 augustus trappen Hedon en Buro Ruis het studiejaar af met het Bruisconcert op het Grote Kerkplein in Zwolle. Het concert met o.a. The Dirty Daddies en De Grote Karaoke Show is gratis toegankelijk voor iedere belangstellende.

 

Brede programmering

Hedon heeft met haar programmering weer getracht voor iedere muziekliefhebber wat wils te boeken. Voor zowel de rockers als de liefhebbers van hiphop, dance en singer-songwriters. Grootheden zijn er in de vorm van Level 42, het Deense Saybia, reggaehelden Sly & Robbie en de hardrockers van Saxon en Y & T, maar natuurlijk ook van Nederlandse bodem Danny Vera, Douwe Bob (uitverkocht), Nits en de nieuwe band van Golden Earrings-frontman Barry Hay’s Flying V Formation.

In de kleine zaal worden nieuwe parels gepresenteerd zoals Marc O’Reilly, die bij vlagen doet denken aan een jonge Ben Howard, rockformaties The Elementary Penguins en Laurence Jones, de terugkeer van a balladeer en maakt Bewilder eindelijk haar opwachting op het Zwolse podium. Maar ook voor liefhebbers van hiphop is er genoeg te beleven met de optredens van Diggy Dex, Bokoesam, Dope D.O.D. en Kraantje Pappie.

Speciale vermelding verdienen de shows die tot stand komen in samenwerking met Zwolse Theaters. Een samenwerking die ervoor zorgt dat we ook in Zwolle mogen genieten van de bijzondere shows van Robert Cray Band, Rufus Wainwright & Amsterdam Sinfonietta en de onlangs bevestigde show van K’s Choice.

Statenzaal

In de prachtige Statenzaal kunnen liefhebbers genieten van rake singer-songwriter performances van Peter Katz, Black Oak en Lance Canales (protégé van Jimmy LaFave). In de tussentijd kunnen bezoekers nog tot en met 25 september, elke donderdag, vrijdag en zaterdag gratis de fotoexpositie 3 Songs No Flash bezoeken in het monumentale pand.

Grootste dansvloer van Zwolle

Het populaire hiphop & R’n B event LUX en het grootste Zwolse technofeest DEEP maken opnieuw hun opwachting dit najaar en de samenwerking met High Energy geeft de diversiteit in het danceprogramma een nieuwe impuls. Populaire concepten als RAWdefenition en Defenition Hardcore zullen de liefhebbers van de hardere stijlen zeker bekoren.

De intieme clubavond My Generation, met ditmaal live-act Beans & Fatback, presenteert het beste uit 50 jaar popmuziek. Op de dansvloer gaan we van Pharrell Williams naar Curtis Mayfield, David Bowie naar Lou Reed, van rock naar disco, oud en nieuw dwars door elkaar met drankjes uit glas en een wijnbar met hapjes.

Kaartverkoop

Voor alle genoemde optredens is de voorverkoop inmiddels van start via www.hedon-zwolle.nl en Plato Zwolle. Het programma is vrijwel altijd in ontwikkelingen, hierdoor zal in de loop der tijd nieuwe concerten en evenementen worden toegevoegd.

Kijk voor meer informatie over Hedon en haar programma op www.hedon-zwolle.nl

 

Artikel delen: