Geheimen uit de Moestuin van Doepark Nooterhof

Zwolle – Wat zijn ‘vergeten groenten’? Wat is natuurvriendelijk tuinieren? Waarom zijn dieren , zoals pissebedden en vogels, belangrijk in je tuin?

moestuinnooterhof2.jpg

Ontdek dit met de leuke leerzame nieuwe ontdekkingstocht: Geheimen uit de Moestuin van Doepark Nooterhof. Aan de hand van deze ontdekkingstocht kom je meer te weten over deze bijzondere tuin. De route is bedoeld voor kinderen vanaf 11 jaar en volwassenen. Je maakt niet alleen kennis met de Vergeten Groententuin. Er zijn ook nog twee andere thematuinen waarover we vertellen tijdens deze tocht. En er staat veel leerzaams in dat je kunt gebruiken voor je eigen tuin. 

Op zaterdag 9 juli om 13.00 uur is de officiele start. Dit gebeurt met leuke opdrachten in de tuin, en het samen maken van een heel bijzondere groentensoep. Kinderen vanaf 6 jaar, begeleid door een volwassene, kunnen hieraan meedoen.. Deze activiteit duurt tot 14.00 uur. Locatie: de tuin bij theehuis Earthship. Iedereen is welkom.

Deze route is ontwikkeld door Milieuraad Zwolle en IVN Zwolle e.o. en wordt mede mogelijk gemaakt met medewerking van Landstede Doepark Nooterhof. De route is vanaf 9 juli verkrijgbaar bij het Earthship in Doepark Nooterhof.

Antwoorden van de opdrachten staan achterin. Je kunt tijdens openingstijden het boekje gratis ophalen en er zelf mee aan de slag. Ook kun je het boekje afhalen bij de Milieuraad.

Informatie: Milieuraad Zwolle Bezoekadres: Gladiolenstraat 1 Postadres: Postbus 1582, 8013 BN Zwolle.Tel: 038-4982618 info@milieuraadzwolle.nl www.milieuraadzwolle.nl @MilieuZwolle

Artikel delen:

Reageer