Het weer: Meer kans op zon

Zwolle – Zaterdag is er meer kans op zon. Wel blijft de kans op een bui aanwezig. Bij een matige zuidwestenwidn wordt het maximaal 18 graden.

weerfoto-2-juli-2016-langenholterdijk.jpg
Langenholterdijk

Zondag start de dag met zon, maar aan het einde van de ochtend ontstaan stapelwolken. Hier kan een bui uit ontstaan. Bij een matige zuidwestenwind wordt het maximaal 18 graden.

Artikel delen:
Reacties 2
 1. Toch heel Nederlands.
  Gespiegelde, typisch Nederlandse, wolkenhemel (weliswaar in helemaal representatief voor ons natuurlijke en indrukwekende “plafond”).
  Her en der groen-begroeide aarde.
  Bomen… er zijn in Nederland nog best veel (natuur)parken en bossen, ook is er vaak bebossing langs dit soort plekken. Ons landschap is wel voor 100% gecultiveerd. Dat wil zeggen dat het door de mens is veranderd.
  De ven-achtige, spontaan gevormde, plassen. De mooiste die ik (door een collega) ontdekte is Kliploo, aan de rand van Het Dwingelderveld.
  Dit soort tafrelen zie je ook vaak in uiterwaarden. Uiterwaarden ook van kleine riviertjes als Het Zwarte Water, “voor en na Zwartsluis”.
  In een heel andere context in De Wieden en De Weerribben.

  Je komt situaties, als hierboven schitterend weergegeven, vaak tegen als je vrijwilliger bij de dijkwacht bent. Hier, langs de Langenholterdijk, patrouilleren ze ook.
  Volgens mij hebben ze nog mensen nodig.


  Maak melding

Reageer