Politieke partijen in actie #tegendebakker

Zwolle – De Zwolse PvdA, GroenLinks en D66 willen maandagavond, tijdens de behandeling van de Cultuurnota 2016-2020 in de gemeenteraadsvergadering, aandacht voor de onderhandelingspositie van ZZP’ers in de cultuursector.

De beide politieke partijen vinden dat de inkomenspositie van werknemers en ZZP’ers in de cultuursector vaak erg zwak is, er vaak een beroep gedaan wordt op deze groep om hun diensten voor niets of tegen een kleine vergoeding te leveren, en talloze voorbeelden hiervan op Twitter te vinden zijn onder de hashtag #tegendebakker. Volgens de wethouder maakt ook de gemeente Zwolle zich hier wel eens schuldig aan. De PvdA, GroenLinks en D66 zijn van mening dat creativiteit ook naar waarde beloond moet worden, en dat de gemeente hierin het goede voorbeeld moet geven. De beide partijen roepen het college via een motie op de diensten van bedrijven en ZZP’ers in de creatieve sector naar waarde te belonen en geen gunsten te vragen die je ook niet aan de bakker zou vragen, en dit ook uit te dragen naar haar partners.

Artikel delen:
Reacties 4
 1. De PVDA is VVD-light geworden, alle socialistische veren van zich afgeschud, wellicht begrijpelijk, maar kom daar dan gewoon voor uit.


  Maak melding

 2. Redelijke honrering ok en geen salarissen van de voetballers van Pec
  De creatieve sector is net het echte bedrijfsleven
  Veel bedrijven een matig inkomen en slechts enkele
  met topinkomens. Endemol etc


  Maak melding

Reageer