Muziek en dans op Cultuur Festival Stadshagen

Zwolle – Van sixties, seventies, eighties en pure rock. Flamencodans en Jubal. Kraampjes met handgemaakte producten. Spelen met speelgoed uit de bakfiets van Travers Welzijn. Lekker op het terrasje een frisje, wijntje of biertje drinken. De toneelgroep ‘Stadshagen op Stelten’ heeft een complete camping ingericht. Er is van alles te beleven op het Cultuur Festival Stadshagen op 9 juli in het Twistvlietpark.

cultuur_festival_stadshagen.jpeg 

Om in de stemming te komen, opent het festival met muziek uit de vorige eeuw. Daarna treedt Kadri Merimaa op met een vloeiende Flamenco. Het shantykoor de Islanders brengt zeemansliederen ten gehoren. Daarna kan het publiek genieten van smartlappen, popmuziek en jazz van het Duo Hedset. Uit Meppel komt Roo eigen songs brengen. Rond 16.00 uur komt New Challenge Let’s Play, een band met jongeren uit Assendorp en Stadshagen optreden. In de avond komen dan achtereenvolgend DJ Tycho, de band Juust uit Genemuiden en de Dobbepickers uit Zwolle hun kunsten vertonen. Om 22.00 uur wordt het festival afgesloten met een verrassingsact.

Ook dit jaar konden kinderen kleurplaten inleveren. En dat werd in grote getale gedaan! Prachtige tekeningen zijn binnengekomen. De jury gaat diep nadenken over wie gewonnen heeft, dat is nog moeilijk want ze zijn allemaal mooi. De prijsuitreiking vindt plaats om 17.00 uur in het Twistvlietpark op het podium.
Interactieve demo’s
Tussen 13.00 en 19.00 uur zijn er overal op het festivalterrein interactieve demo’s en is er een zone ingericht waar kraampjes staan die eveneens leuke activiteiten bieden. Zoals Jubal, Politiekids, de Stadshoeve en de Weggeefwinkel. Op sportief gebied kunnen workshops gevolgd worden. Oosterse sporten en Stichting School of Self defence, Tai Chi en Kendo.
Op de Madeby markt kan kleding, sieraden, posters of handwerk gekocht worden. En net als vorig jaar is er weer een kunstdorp, Aldea Arte, waar diverse kunstenaars en hun werken te bewonderen zijn. Voor het eten hoeven de bezoekers dit jaar niet naar huis; voor een leuke prijs is er een divers aanbod. Om de gezellige sfeer te verhogen, staan er her en der Food Cars. Poffertjes, een hamburger of China Food. Een gebakje tussendoor met heerlijke koffie, thee of limonade. Keuze te over!
Games
Naast alle andere activiteiten, zijn er in het Cultuurhuis de Zomerarcadegames georganiseerd door de specialist op dit gebied, Leslee van Arcade Games. Jong en oud kan hier tegen en met elkaar gamen.Ook in de winkelstraat zal er een game wedstrijd worden georganiseerd. In een animatietent worden de hele dag verschillende animatiefilms gedraaid. Meer informatie is te vinden op www.cultuurfestivalstadshagen.nl en op https://www.facebook.com/cultuurfestivalstadshagen.nl
Artikel delen:
Reacties 2
 1. Druk in onze mooie stad!
  – Hierboven (doorheen gelopen…en niet blijven plakken)
  – Lepeltje Lepeltje (doorheen gelopen…en niet blijven plakken)
  – Open Dag PEC (lees net over de drukte)
  – Sterke mannen gebeuren onderaan het bruggetje over de gracht, van Las Rosas naar de Hofvliet Villa. De geplaatste tribune zat aardig vol.
  – Sowieso al druk vanwege de markt.

  Ze hebben er ook allemaal mooi weer bij. Droog, niet te warm en niet te koud.


  Maak melding

 2. Dit dus ook (4e aandachtstreepje)

  Evenement
  Wanneer: 09-07-2016
  Titel Sterkste man van NL
  Waar: Rodetorenplein – Zwolle,Nederland
  Categorie: Sport en spel

  Evenement beschrijving:

  De finale van de Sterkste Man van Nederland wordt op zaterdag 9 juli op het Rodetorenplein gestreden. Twaalf finalisten komen dit jaar aan de start voor de felbegeerde titel in zes verschillende onderdelen…..  Maak melding

Reageer