Acties brandweer Zwolle

Zwolle – In navolging van andere brandweerregio’s gaat ook vanaf vandaag het brandweerkorps van Zwolle beginnen met publieksvriendelijke acties. De acties komen er omdat de CAO onderhandelingen zijn vastgelopen. De brandweerlieden gaan de straat op voor publieksacties. Hoe die acties er precies uit gaan zien, wordt per dag bekeken.

peperbusse.jpg

Volgens een woordvoerder moet er gedacht worden aan brandweerlieden die de wijk ingaan of op de markt staan om voorlichting te geven over brandveiligheid. Vandaag zijn er op meerdere plekken in Zwolle posters opgehangen en aan burgers toegelicht wat de acties precies inhouden. Ook is de peperbus beklommen om daar de brandweervlag op te hangen.Tijdens de acties komen uiteraard de uitrukken van de brandweer niet in gevaar. "We zijn er voor de burger en zullen er ook altijd voor de burger zijn. Laat dat helder zijn", benadrukt woordvoerder Wittenberg van de Veiligheidsregio IJsselland. De acties worden ondersteund door de bonden. Een reactie van Bert de Haas van de vakbond FNV: "Zolang de werkgevers niet bereid zijn tegemoet te komen aan de gestelde eisen voor een fatsoenlijk vroegpensioen, blijven we actievoeren"

 

actie_brandweer1.jpg
actie_brandweer.jpg
Artikel delen:
Reacties 3
  1. Ze doen uitstekend werk die brandweermannen, maar blijkbaar waren ze te druk met branden blussen want dergelijke pensioenregels zijn er voor de rest van werkend NL al niet meer sinds de jaren 80…


    Maak melding

  2. iedere Nederlander moet tot 67 jaar werken dus ook de brandweer ook andere beroepen kunnen zwaar zijn daar is ook geen andere regel voor


    Maak melding

  3. Inderdaad Ans, haast iedereen moet tot 67 jaar werken. Maar er zijn mensen zoals bijv. brandweermensen die aan het werk zijn en niet kunnen zeggen mijn tijd zit erop ik ga naar huis. Er zijn situaties waarbij deze mensen soms een dubbele dagtaak hebben voor onze veiligheid. Vergelijken lijkt me dus hierbij niet reeel.


    Maak melding

Reageer