Brons voor Sven Klink op Jaargangfinale

Zwolle – Sven Klink heeft zondag 3 juli bij de Jaargangfinale in Dordrecht op de 100 meter vrije slag een bronzen medaille weten te bemachtigen. Met een prachtige eindtijd van 1.09.96 bewees de 10-jarige talentvolle zwemmer van ZV 44 uit Zwolle wederom tot de top van de Nederlandse zwemmers in zijn jaargang te behoren.

sven_klink_vrij.jpg 

Maar liefst vier keer verscheen Klink zondag aan de start in Dordrecht en op alle afstanden wist hij een top 10 notering te bemachtigen. De 200 meter wisselslag en de 100 meter rugslag waren goed voor een 4e plaats en zijn tijd van 37.78 op de 50 meter vlinderslag bezorgde hem een 7e plaats in de ranglijst. Teamgenoten Lisanne Nijland, Danny Brown en Imre Reijnders wisten zich ook te plaatsen voor de Jaargangfinale en ook voor Nijland was er een top 10 notering. Op de 100 meter rugslag wist zij de 9e plaats te bemachtigen en haar prima tijd van 1.38.10 op de 100 meter schoolslag leverde een keurige 15e plaats op.

 
Danny Brown zwom de 100 meter vlinderslag en wist daarmee op de 20e plaats te eindigen. Ook voor Imre Reijnders was er een 20e plaats in het eindklassement. Zij zwom de 400 meter vrije slag.
 
De Jaargangfinale is een jaarlijks terugkerende zwemwedstrijd voor de beste 24 zwemmers van Nederland in de leeftijd van 8 tot en met 11 jaar. Voor ZV 44 was de Jaargangfinale de laatste wedstrijd van een bijzonder succesvol eerste zwemseizoen. De Zwolse zwemvereniging kan zich met vertrouwen gaan richten op volgend seizoen.
Artikel delen:

Reageer