Langhuis Talent Award

Zwolle – De eindexamenexposities van het Cibap, ArtEZ en de opleiding Industrieel Product Ontwerp van Hogeschool Windesheim zijn dit jaar voor het eerst gezamenlijk te zien in de binnenstad van Zwolle. Het Langhuis brengt alle eindexamenexposities samen in de Zwolse binnenstad met een kunstroute en een wedstrijd; De Langhuis Talent Award.

De expositiecommissie van Galerie Het Langhuis, met bekende kunstenaars uit Zwolle zoals Peter Geerts en Rudy Simon, selecteert van elke opleiding vier studenten die meedingen voor de juryprijs. De genomineerden door de expositiecommissie werden op 4 juli bekend gemaakt. De vakjury bepaalt vervolgens drie winnaars, één winnaar per opleiding. De vakjury bestaat dit jaar uit Ralph Keuning (directeur Museum de Fundatie) Wim van der Beek (journalist/kunstrecensent en curator hedendaagse kunst van o.a. Cobra) en Bep van Ballegooie (kunstbureau Arte Mista). Zij kiezen op 7 juli hèt Zwolse talent van 2016.

Bezoekers kunnen op alle expositielocaties met een stemkaart aangeven wie de publieksprijs moet winnen. De stemkaarten kunnen nog tot en met 6 juli worden ingeleverd in Het Langhuis aan de Goudsteeg 8. Tijdens een eindfeest op donderdag 7 juli om 16:00 uur in De Grote Kerk worden de winnaars bekend gemaakt en zijn er muzikale bijdrages van eindexamenkandidaten van het conservatorium van ArtEZ.
 
Kijk op www.langhuis.nl voor meer informatie.

Artikel delen:

Reageer