Beeldengroep Van der Cappellen 2017 naar Zwolle

Zwolle – De eerste Grote Kerk brochure is een feit. Een veertig pagina’s tellende gids met alle activiteiten op het gebied van cultuur, markten, onderwijs, muziek en spiritualiteit die de Grote Kerk Zwolle heeft te bieden. De nieuwe brochure slaat de eerste piketpaal van de transformatie tot Stadskerk voor alle Zwollenaren.

Het eerste exemplaar wordt op donderdag 7 juli door directeur Benjamin Koolstra gepresenteerd aan de pers. Dat gebeurt in de Grote Kerk zelf waar op dit moment de Finals van hogeschool voor de kunsten ArtEZ worden gehouden. De Finals zijn eindejaarsopdrachten van de studenten. Het resultaat? Levensgrote kunstobjecten in een eeuwenoude kerk. Afgelopen weekend waren de Finals goed voor ruim 3.200 bezoekers.

De Finals mogen symbool staan voor een overvol programma aan kunst, muziek, educatie, lezingen, debatten en spiritualiteit. Allemaal terug te vinden in de brochure die de periode van juli tot en met december beslaat. Behalve het programma bevat deze gids een aantal interviews, waaronder een gesprek met de nieuwe stadspastor Mariska van Beusichem. 
Ook komen de toekomstplannen aan bod. De beeldengroep van Van der Cappellen komt in 2017 naar Zwolle en geeft het grootste rijksmonument van de stad nog meer allure. De kerk zoekt de samenwerking met onder meer de academies in de stad en de culturele vaandeldragers. Daarnaast wordt het mogelijk om vriend te worden van de Grote Kerk, waarbij je als donateur het programma steunt en zelf profiteert van voordelen.
Artikel delen:
Reactie 1
  1. Mooi! Prima plannen. En fijn dat die beeldengroep komt. Maar zou het ook geen idee zijn om ons grootste rijksmonument meer allure te geven door het ’s avonds sfeervol aan te lichten? Als je op koopavond door de fel verlichte Diezerstraat loopt, kom je bij de Grote Markt, het hart van de stad, in een donker gat. Jammer. Dat kan toch beter?


    Maak melding

Reageer