Zwolse binnenstad op de kop

Zwolle – Er moet meer leven in de binnenstad geblazen worden, dat vindt het Studenten Overleg Orgaan Zwolle (SOOZ). Daarom organiseert ze ‘Week van de Student’ samen met studentenverenigingen ZSR Boreas, Ichthus, Gumbo Millennium, Oikos Nomos en Absens Carens. Studenten zetten een week lang de binnenstad op de kop, met feesten en evenementen.

Johan van der Graaf, voorzitter van SOOZ, wil op deze wijze zorgen voor een groei van het verenigingsleven in Zwolle en daarnaast voor meer reuring in de binnenstad. ,,De enige interactie die de meeste studenten met verenigingen hebben, is tijdens de Bruisweken. De Week van de Student moet daar verandering in brengen." vertelt Van der Graaf. ,,Studenten kunnen zo op laagdrempelige manier kennis maken met de verenigingen, en daarnaast ontstaat er zo een meer levendige binnenstad." De week staat in het teken van het einde van het schooljaar[GW1] , met een lekker zomers tintje. Woensdag opent wethouder Jan Brink de week, met de studentenspelen. Studenten strijden daar om de eerste prijs door onder andere een barkrukkenrace en cafébowling. Natuurlijk laten de studentenverenigingen ook zien hoe zij een feestje kunnen bouwen. Het Vliegende Paard en Stadscafé Blij zijn hiervoor de feestlocaties. Een debatavond over de toekomst van Zwolle Studentenstad zorgt voor een serieus tintje in de week. Van der Graaf heeft erg goede hoop voor de komende jaren: ,,Dit jaar zal het evenement nog enigszins in de kinderschoenen staan. We willen het een jaarlijks terugkerend evenement maken. Over een paar jaar is het een begrip in Zwolle!"

Artikel delen:
Reacties 2
  1. Dit keer hoeft er geen rekening met “Herrie uit de stad” worden gehouden, want die zitten momenteel al in het zuiden van Europa om van hun pensioen te genieten, tussen andere luide feestvierende vakantiegangers.;)


    Maak melding

  2. Mooi initiatief!

    Zwolle pretendeert ‘bruisend’ te zijn en dan zijn dit soort ontwikkelingen erg positief vind ik.


    Maak melding

Reageer