Tijdelijk financiële ondersteuning Voedselbank

Zwolle – Het college van burgemeester en wethouders ondersteunt de Voedselbank tijdelijk met de huur van een nieuw pand en stelt hiervoor van 2017 tot 2020 in totaal maximaal € 60.000,- subsidie beschikbaar. Daarna moet de voedselbank zichzelf weer helemaal kunnen bedruipen.

De Voedselbank is momenteel tijdelijk gehuisvest aan de Westerlaan. In verband met met renovatieplannen is de huur per 1 februari 2017 opgezegd. Samen met de gemeente is de Voedselbank op zoek gegaan naar een geschikt pand dat door de Voedselbank (bij voorkeur gratis) gebruikt kan worden. De enige mogelijkheid bleek een vrijstaand huurpand aan de Stephensonstraat te zijn. Mede door de regels voor voedselkwaliteit van de Vereniging Nederlandse Voedselbanken en van de voedsel- en warenautoriteit zijn er investeringen nodig die zich lastig laten combineren met gratis, en daarmee vaak tijdelijk, gebruik van het pand. Bovendien legt het voortdurend verhuizen een te grote claim op de organisatie qua mankracht en financiële middelen. Met het pand aan de George Stephensonstraat is voor langere termijn onderdak gevonden van waaruit de Voedselbank de voedselpakketten aan haar klanten gratis kan blijven verstrekken. Omdat de gemeente groot belang hecht aan de inspanningen van de voedselbank is besloten tijdelijk ondersteuning te bieden.

Artikel delen:
Reacties 12
 1. Belachelijk dat de gemeente Zwolle met ons geld deze onzinnige handel subsidieert. Met een uitkering kun je prima boodschappen halen zonder dat je daarvoor naar een voedselbank moet. Je kunt deze mensen beter leren hoe ze met geld moeten omgaan.


  Maak melding

 2. Onzinnig is de voedselbank zeker niet..Heel mensen raken door deze stupide regering zwaar in de problemen. Problemen met instanties die niet tijdig uitbetalen en als je ook nog eens onder bewindvoering staat. heb je al heel weinig te makken. Dan ben je maar wat blij als je geholpen wordt door de voedselbank..er zijn zelfs schrijnende gevallen die dan toch nog buiten de hulp van de voedselbank vallen. gelukkig zijn er in Zwolle dan nog particuliere iniatieven voor noodhulp !
  Een ander aspect is dat overgebleven voedsel wat anders werd weggegooid hierdoor een goede herbestemming krijgt !


  Maak melding

 3. Het dagelijks overgebleven voedsel van o.a. de supermarkten zou je ook met hoge korting aan de werkenden in deze samenleving kunnen aanbieden. Zij betalen immers ook de uitkeringen


  Maak melding

 4. De voedselbank is zeker niet onzinnig en een goed initiatief, maar waar ik mij wel over heb geërgerd, is wat ik heb gezien in een documentaire op tv een paar jaar geleden. Daar waren lieden die eerst met de auto bij de AH langs gingen om sigaretten en kratten Heineken te kopen, om vervolgens naar de voedselbank te gaan.


  Maak melding

 5. @Steven
  Met de auto naar de voedselbank gaan vind ik al vreemd. Kennelijk is er wel geld voor benzine en verzekering.
  Betaalt een goede vriend hoor je dan meestal.


  Maak melding

 6. @Mike70

  Veelal hebben dat soort types hun auto op een andere naam staan. Ze weten precies hoe ze de uitkeringsinstanties om de tuin moeten leiden. Ze kunnen gemakkelijk bepaalde dingen bekostigen zoals de aanschaf van een auto, wegenbelasting, verzekering, brandstof, bier, sigaretten, vakanties etc. En merendeel wordt dit met zwart geld betaald, dat ze naast hun uitkering ontvangen. Ze betalen daarom ook heel graag contant, zodat hun uitgaven niet controleerbaar zijn. En ja de voedselbank weten ze heel goed te vinden.


  Maak melding

 7. Ah, de nieuwe groep om op te vitten: de allerarmsten. Straks zijn de Oost-Europeanen aan de beurt, en daarna de moslims weer. Jongens, wat is dit allemaal voor stemmingmakerij?


  Maak melding

 8. @Riet Pluim

  De voedselbank is inderdaad voor de allerarmsten, maar niet voor bedriegers zoals ik hierboven heb omschreven.


  Maak melding

 9. Pietje Puk, veel mensen die nu bij de voedselbank aan moeten kloppen hebben dat zelf veroorzaakt, door veel te dure huizen/auto’s te kopen met extra hypotheken. Het is goed dat de voedselbank er is, maar “de regering” verantwoordelijk stellen slaat nergens op.


  Maak melding

Reageer