Feestelijke opening buurtpark Groeneweg

Zwolle – Het gras is geworteld, de nieuwe bomen zijn aangeslagen, de keien liggen, de schommel hangt en in het najaar wordt er nog een speelboomstam neergelegd. Het buurtpark aan de Groeneweg is zo goed als voltooid. En naar grote tevredenheid van de omwonenden.

Het parkje bij de oude spoorbrug was jaren een verwilderd stukje groen. Het werd slechts tweemaal per jaar gemaaid en was verworden tot een brandnetelveld en een poepplek voor honden. Op initiatief van Rozemarijn Huiskes hebben omwonenden contact gezocht met de gemeente Zwolle. De gemeente wilde dit stukje groen ook graag ontwikkelen en zo is er een gezamenlijk een plan gemaakt voor de herinrichting. In het voorjaar is de uitvoering begonnen. En het resultaat mag er volgens de buurtbewoners en de gemeente zijn.

Fijne plek
De kinderen in de buurt hebben het parkje ontdekt en de bewoners hebben er mooie ontmoetingen. De meeste hondenbezitters die voorheen hun honden daar hun behoefte lieten doen, wijken nu uit naar de daarvoor bestemde plekken in de buurt en ruimen de poep op als het toch even misgaat. Rozemarijn zegt: “Het is fijn hoe de overgang van poepplek naar openbaar buurtpark tot nu toe is verlopen. Er komt nog een adoptieprullenbak en samen zorgen we ervoor dat het schoon en bruikbaar blijft.”
Feestelijke opening
Op vrijdag 8 juli om 16.30 uur geeft wethouder Jan Brink het buurtpark officieel in gebruik. Buurtbewoners hebben zelf een uitnodiging gemaakt (zie bijlage) en in de buurt verspreid. Rozemarijn: “Iedereen is welkom vanaf 16.00 uur en uiteraard ook de honden in de buurt. Ook voor hen zorgen we voor wat lekkers. We hopen dat er veel mensen komen om samen te genieten van een mooie groene plek die Assendorp rijker is.”
Artikel delen:

Reageer