Certificering vrijwilligers Home Start

Zwolle – Donderdag 7 juli ontvangen zeven vrijwilligers van Home-Start Zwolle een certificaat ter afsluiting van hun training van zes dagdelen. De vrijwilligers hebben veel zin om zich straks als Home-Start maatjes te gaan verbinden aan een gezin. Concreet betekent dit dat een zij wekelijks ‘hun’ gezin bezoeken voor tijdelijke ondersteuning, praktische hulp en het bieden van een luisterend oor.

home_start.jpg 

Home Start Zwolle biedt ouders met hulp van getrainde vrijwilligers ondersteuning bij de opvoeding van hun kinderen (tussen 0 tot 12 jaar). Dit landelijk ontwikkelde programma is nieuw in Zwolle en wordt uitgevoerd door Frion en Impluz. Het bijzondere aan dit programma is dat een vrijwilliger een gezin tijdelijk een steuntje in de rug kan bieden in een periode dat het niet zo goed gaat. Ouders die dit lezen en denken dat een vrijwilliger van Home-Start iets voor hen kan betekenen, worden van harte uitgenodigd om contact op te nemen met de coördinator van Home-Start Zwolle (Fenke Beeftink, zwolle@home-start.nl). Voor meer informatie zie www.home-start.nl.

 

Vrijwilligers


In het najaar zal de volgende Home-Start training worden gegeven aan potentiele vrijwilligers. Geïnteresseerden voor deze training kunnen eveneens contact opnemen met Fenke Beeftink.

Artikel delen:

Reageer