Infoavond over HIV en SOA

HIV-behandelarts Paul Groeneveld van de Zwolse Isala klinieken vertelt op dinsdag 25 november over HIV en AIDS anno 2007. Hoe staat het met behandelmogelijkheden? Hoe is het om te leven met HIV of AIDS? En wat zijn de persoonlijke ervaringen? Dergelijke vragen passeren de revue op een toegankelijke manier. De bijeenkomst vindt plaats in het pand van COC Zwolle, Kamperstraat 17.

De avond is laagdrempelig, en ook interessant voor hypochonders en voor mensen die alleen maar veilige seks hebben. “Er gaan veel verhalen de ronde over het ernstige virus. Een informatieve avond is voor iedereen interessant en biedt de gelegenheid om fabels uit de wereld te halen”, zegt voorzitter Richard Kuper van COC Zwolle.

Groeneveld is circa tien jaar verbonden aan de Isala klinieken, dat een van de HIV-behandelcentra van Nederland herbergt. “In de praktijk blijkt dat er allerlei onduidelijkheden zijn. Met deze avond willen we die aan de orde stellen. Beeldvorming en vooroordelen komen natuurlijk ook ter sprake”, aldus Groeneveld.

Ook een HIV-consulente van de Isala klinieken en een verpleegkundige van de GGD Regio IJssel-Vecht zijn aanwezig met aansprekende informatie. Zo zullen zij een SOA Top Tien presenteren en informatie geven over veilige seks.

De avond is nadrukkelijk ook bedoeld voor mensen die normaal gesproken niet het COC bezoeken, maar wel geïnteresseerd zijn in het onderwerp. “De tijd dat vooral homoseksuele mannen in verband werden gebracht met het AIDS-virus ligt achter ons”, zegt Groeneveld.

COC Zwolle is de regionale vereniging voor integratie van homoseksualiteit. Met een café, voorlichting, discussie en hulp wordt gewerkt aan een samenleving waarin iedereen zichzelf kan zijn. Het werkgebied omvat 23 gemeenten in Drenthe, Overijssel, Flevoland en Gelderland. COC Zwolle is lid van de landelijke organisatie COC Nederland.

Meer informatie is te vinden op www.coczwolle.nl. De website van de Isala klinieken is www.isala.nl.

Artikel delen:
Reacties 2

Reageer