Expositie over PEC in de jaren ’70 en ’80

Zwolle – Op zondag 10 juli openen het Stedelijk Museum en PEC Zwolle samen een mini-expositie over PEC in de jaren ’70 en ’80. De expositie maakt deel uit van de tentoonstelling over Zwolle in de jaren ’70 en ’80 en vindt plaats in het museumcafé.

pec_in_de_jaren_70_en_80.jpg 

Speciaal voor de gelegenheid is het café omgedoopt tot voetbalkantine en aangekleed met veel historische foto’s en films, elftalfoto’s van 1970 – 1989 en verhalen van alle prominenten uit die tijd.

 Er is aandacht voor het kampioenschap van PEC in 1978, de stadionbrand en andere belangrijke feiten uit de geschiedenis. Het geheel wordt aangekleed met memorabilia zoals vlaggen, vaantjes en sjaals.


Artikel delen:
Reacties 3
 1. Misschien iets om een fotoboek van te maken van al die mooie foto,s van Jan Drost,ter ere van PEC, en waarschijnlijk heeft hij ook nog wel afbeeldingen van Zwolsche Boys uit hun betaald voetbalperiode.


  Maak melding

 2. :)heerlijke nostalgie,
  Tijden van Ijzeren Rinus, Klaas Drost , Koko Hoekstra en Ron Jans
  Later met Peter vd Hengst, Piet Schrijvers en Martin Eibrink
  Ja, die stadionbrand, raar verhaal, de wedstrijd erna tegen Emmen herinner ik mij een ravage en n soort gedoofd paasvuur

  De prachtige foto’s van Jan Drost, ook op het programmablaadje, lenen zich zeker voor een pecfotoboek

  De tijden van nu met Bram vanPolen, Ron Jans, de bekerfinale, zullen over 30-40 jaar ook nostalgie opleveren
  Dus ook maar meteen een goudgerand fotoboek van maken, naast een geupdated boek over 5jaarpecindeeredivisie, eind vh seizoen


  Maak melding

Reageer