Echtpaar Monchen-Vonk 60 jaar getrouwd

Zwolle – De heer en mevrouw Monchen-Vonk waren woensdag 6 juli 2016 60-jaar getrouwd. Wethouder Ed Anker bracht het echtpaar een bezoek in hun woning aan de Campherbeeklaan om hen te feliciteren. He techtpaar kreeg een keramieken schaaltje gevuld met bonbons cadeau.

De heer Hubertus Petrus Antonius (Huub) Monchen en mevrouw Alida Johanna Cornelia (Lies) Monchen, geboren Vonk hebben elkaar ontmoet tijdens het 10-jarig bevrijdingsfeest in Montfoort, waar de vader van Huub toen burgemeester was. Huub solliciteerde naar de waterleiding in Suriname en beiden trouwden met de handschoen! Huub was al eerder vertrokken en voor Lies was het praktischer om op deze manier snel na te komen. In Paramaribo trouwde men voor de kerk in de prachtige geheel houten Petrus en Pauluskathedraal. De eerste vijf jaren van hun huwelijk bracht men door in Suriname. Lies was welkom bij het onderwijs.

Terug in Nederland werkte Huub weer bij de waterleiding, eerst twee jaren in Utrecht 
en daarna tot zijn pensioen in Zwolle. In deze periode kreeg Huub ook functies bij landelijke en Europese waterleidingcommissies. In 1985 werd Huub lid van de commissie Preventie van Legionella van de Gezondheidsraad.
Het echtpaar werd verblijd met vier kinderen, twee zonen en twee dochters.
De kinderen trouwden en er werden zeven kleinkinderen geboren.
Vele jaren is men er met de caravan op uitgetrokken om in de bergen te wandelen of van de Middellandse Zee te genieten. Bridge was hun tweede hobby en in de winter gingen ze bovendien graag samen skiën. 
Wat hun gezondheid betreft mogen meneer en mevrouw Monchen niet klagen en dankzij goede geneesmiddelen wonen zij met plezier in Berkum.
Men hoopt daar nog enige goede jaren, dankbaar voor alles wat hen gegeven is, te verblijven.
Artikel delen:
Reacties 3
  1. Chapeau, nooit geweten dat ze zolang waren getrouwd. ik heb ooit nog eens bij een van de dochters in de klas gezeten.


    Maak melding

Reageer