Premier Rutte houdt Thorbeckelezing in Zwolle

Zwolle – 
Premier Mark Rutte houdt op woensdag 12 oktober aanstaande in Zwolle de vijftiende Thorbeckelezing. Het thema van de avond is de regeerbaarheid van Nederland.

mark_rutte_zwolle.jpg 

Het kabinet Rutte II regeert bijna vier jaar. Een goed moment om terug te blikken en vooruit te kijken. Na afloop van de lezing is er een debat onder leiding van de Zwolse Thorbeckedeskundige dr. Jan Drentje. De bijeenkomst vindt plaats van 19.00-21.00 uur in schouwburg Odeon in Zwolle.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

28 gedachten over “Premier Rutte houdt Thorbeckelezing in Zwolle”

  1. Jammer dat er geen zijaanzicht is gemaakt, want dan kunnen we zien hoe lang die neus van Rutte inmiddels is gegroeid.

  2. Wat een kansloze reacties op dit bericht, ik vind het leuk dat onze MP hiervoor naar Zwolle komt. Jammer voor de zuurpruimen hierboven.

  3. “We willen wel de winkels open op zondag want we zijn immers een grote stad, maar degene die daar al jaren voor strijdt hebben we liever niet in ons dorp.”
    Huhhh??!!?

  4. Mike, op landelijk en internationaal niveau is dat natuurlijk een non issue!! Of moet ik nu voor hem klappen?

  5. Pfffff, van al die geschreven stokpaardjes hier kun je wel een paasvuur van 10 meter hoog bouwen. Laat die man toch gewoon komen, je hoeft er niet heen te gaan hoor.;)

  6. @Leonardo en @drama,

    Waarom zo opstandig? Het is een mening die mensen hebben. Of jullie als VVD stemmers er nu mee eens zijn of niet.

    @Mike70

    Waarom zo opstandig? Als de VVD echt had gewild, dan waren de sluitingstijden jarenlang geleden wel aangepast.

  7. Zal het clubje van de zwolse gladjakkers vvd ook wel weer aanwezig zijn… Brrrr, moet er niet aan denken om Rene de Heer, of Hans Wijnen tegen te komen… Tijd om dat soort “volksvertegenwoordigers” uit de politiek te krijgen

    😮

  8. Lach -zoals hij zelf altijd luidkeels- toch om onze nationale Pinokkio.
    En die gaat een lange-neus-lezing houden? Thorbecke draait zich in zijn graf om.

  9. Pinokkio rutte kan beter in den haag blijven, deze man is zijn carriere misgelopen.
    hij had beter als sprookjesverteller in de efteling kunnen solliciteren 😀

  10. Simpele oplossing: als je die man niet kunt luchten, reken dan volgend jaar alsjeblieft met hem af met de Tweede Kamer verkiezingen.

  11. Hij kan zijn energie beter gebruiken om de zaken te regelen die hij beloofd heeft.
    Ik las ergens hierboven 2 reacties, waar ik op wou reageren. Gelukkig was iemand mij al voor. Thxs. S.

  12. Op deze thorbeckelezing worden sprekers van allerlei stromingen uitgenodigd. Het is altijd interessant.
    Ga zeker weer luisteren wat onze premier heeft te vertellen en hoe hij reageert op ongeteijfeld kritsche vragen van
    de heer Drentje.

  13. Aha het cliché Pinokkio wordt weer onder het stof vandaan getrokken. Noem mij 1 politicus of 1 politieke partij die al haar verkiezingsbeloftes waarmaakt. Juist, die zijn onvindbaar. De meeste gefrustreerde reageerders hier hebben kennelijk weinig op met het nieuws. Minister van Financiën Dijsselbloem maakte afgelopen maandag bekend dat werkend Nederland er door belastingmaatregelegen meer dan 1000 euro op vooruit is gegaan, met name aan de onderkant van de arbeidsmarkt. Dus ga ergens anders janken zou ik zeggen.

  14. Dat is dan mooi voor die werkenden, Leonardo, maar een aanzienlijk deel van onze samenleving werkt niet. Ik denk niet dat die er 1000 euro op vooruitgegaan zijn. De VVD zit daar niet zo mee. Maar dan moet je ook niet gek opkijken dat er ‘gejankt’ wordt. De crisis mag voor het bedrijfsleven dan voorbij zijn, maar de echte slachtoffers van die crisis zien dat nog niet zo. Nog steeds worden de rijken rijker en de armen armer. Zolang dat niet structureel opgelost is zul je onvrede houden.

    Ik vind overigens ook dat bovenstaande negatieve reacties nergens op slaan. Dat is zoals Drama het al zegt ‘janken om te janken’.

  15. Zolang Rutte keer op keer bewijst dat hij a) beloftes breekt en b) lak heeft aan de mening van de kiezers is Pinokkio nog een compliment.

  16. @edje038

    Je hebt 100% gelijk. Vergeef diegenen die negatief commentaar op jou geven hier m.b.t. dit topic. Zij weten namelijk ook niet beter. Ze zijn zich nog niet bewust van hun beperkingen, maar dat komt nog wel. Ontwikkeling heeft tijd nodig vandaar.

  17. Leonardo, excuses voor mijn realisme. Het was niet mijn bedoeling om er jouw beeld van de werkelijkheid mee te confronteren.

Reacties zijn gesloten.