Cultuurfestival Stadshagen

Zwolle – Van sixties, seventies, eighties en pure rock. Flamencodans en Jubal. Kraampjes met handgemaakte producten. Spelen met speelgoed uit de bakfiets van Travers Welzijn. Er was genoeg van te beleven op het Cultuur Festival Stadshagen in het Twistvlietpark.

cultuurfestival-2.jpg 

Er waren her den der op het festivalterrein interactieve demo’s en was er een zone ingericht waar kraampjes stonden die eveneens leuke activiteiten boden. Zoals Jubal, Politiekids, de Stadshoeve en de Weggeefwinkel. Op sportief gebied konden workshops gevolgd worden. Oosterse sporten en Stichting School of Self defence, Tai Chi en Kendo. Om in de stemming te komen, opende het festival met muziek uit de vorige eeuw. Daarna trad Kadri Merimaa op met een vloeiende Flamenco. Het shantykoor de Iselanders bracht zeemansliederen ten gehoren. Om 22.00 uur werd het festival afgesloten met een verrassingsact. 

cultuurfestival-1.jpg

cultuurfestival-4.jpg

cultuurfestival-3.jpg 

Daarna kon het publiek genieten van smartlappen, popmuziek en jazz van het Duo Hedset. Uit Meppel kwam Roo eigen songs brengen. Rond 16.00 uur kwam New Challenge Let’s Play, een band met jongeren uit Assendorp en Stadshagen optreden. In de avond traden achtereenvolgens DJ Tycho, de band Juust uit Genemuiden en de Dobbepickers uit Zwolle op. 
 
Ook dit jaar konden kinderen kleurplaten inleveren. En dat werd in grote getale gedaan! Prachtige tekeningen zijn binnengekomen.
Op de Madeby markt kon kleding, sieraden, posters of handwerk gekocht worden. En net als vorig jaar was er weer een kunstdorp, Aldea Arte, waar diverse kunstenaars en hun werken te bewonderen.
 
cultuurfestival-5.jpg
 
cultuurfestival-6.jpg 
Artikel delen:
Reacties 4
  1. de kraampjes kostten 70 euro aan daghuur, teveel jammergenoeg voor de kleine man, dat verdien je niet snel terug , alleen door bedrijfjes en andere organisaties op te hoesten.    Maak melding

  2. Het foodtruckfestival “Lepeltje lepeltje” was in het Terpelkwijkpark. Dat trok aardig wat mensen aan. Onhandige timing van de organisatie!


    Maak melding

Reageer