Indrukwekkend eerbetoon Willem van Sloten

Zwolle – Zondagmiddag vond in de Nieuwe Bierton een indrukwekkend eerbetoon plaats ter nagedachtenis aan Willem van Sloten. Hij stond bekend als een hardwerkend, kundig en sympathieke geluidsman die op menig evenement in Zwolle te zien én te horen was. Tijdens het uitoefenen van zijn werk als vrachtwagenchauffeur werd hij plotseling onwel. Hij overleed kort daarna in het zuiden van België. Mede hierdoor waren velen niet in de gelegenheid om afscheid van hem nemen. Daarom werd er alsnog een waardig eerbetoon voor hem georganiseerd in de Nieuwe Bierton.

img_3796.jpg 

Naast het tekenen van het condoleanceregister kon men een vrijwillige bijdrage doneren ten bate van ’The Rowan Projects’, een initiatief van de stichting Blue Dew. De opbrengst is bestemd om kinderen in staat te stellen muziek te maken. De middag werd met een emotionele toespraak geopend door Bertus Brinkman. Samen met Hanneke Bakker zong hij daarna een speciaal voor Willem geschreven nummer. Dit was tevens het startschot voor een muzikale ode aan deze bekende geluidsman. Tal van artiesten, waarmee hij in de afgelopen jaren nauw heeft samengewerkt, lieten van zich horen. Zo betraden ondermeer Reinier Vegter, Harm Wolters en Patrick van Eijk het podium. Ook hierbij hielden, zowel de artiesten als de talrijke aanwezigen, hun ogen niet droog. Al met al kan men terugkijken op een waardig afscheid van een markante man die in Zwolle zeker gemist zal worden.

Artikel delen:
Reacties 7
 1. Geachte familie Bos,

  Het spijt mij dat u niet in de gelegenheid zou zijn gesteld om afscheid te nemen van uw broer en oom. Er is 3 weken lang aandacht besteed aan dit afscheid op social media en in de krant. Jammer dat u dit niet heeft meegekregen.


  Maak melding

 2. Ook ik las pas van de herdenking toen ik he hier op de weblog zag. Ik lees geen kranten en volgens mij is hier geen oproep geweest.


  Maak melding

 3. Bert Brinkman, het lijkt mij niet meer dan fatsoenlijk dat directe familie niet via social media of andere media moet vernemen dat dit eerbetoon werd georganiseerd. Het lijkt mij volstrekt normaal dat directe familie persoonlijk wordt uitgenodigd. Erg droevig en eigenlijk schandalig dat u dit zo heeft gedaan. Veel sterkte familie Bos.


  Maak melding

 4. Hey Bert,

  Ik wil je middels deze weg nogmaals bedanken voor hetgeen jij en diverse anderen georganiseerd hebben. Het resultaat was een waardig afscheid met alle mensen die belangrijk waren voor mijn vader. Familie, vrienden en collega’s die ten tijde van zijn leven dichtbij hem stonden. Jullie hebben een prachtige middag verzorgt, waar je naar mijn idee hartstikke trots op mag zijn. Ik heb enorm bewondering voor hoe dit hebt aangepakt en zonder enig middel mensen dichtbij hem voorzien hebt van een moment om afscheid te nemen.

  Nogmaals bedankt hiervoor.

  Groetjes,
  Demelsa


  Maak melding

 5. jullie hebben het prachtig gedaan er is genoeg publlicatie geweest hierover iedereen heeft het gedeeld en diverse kranten hebben hier over bericht verder wil ik aan deze zinloze discussie helemaal geen woorden aan vuil maken ik wil jullie alsnog bedanken voor deze middag waarmee we afscheid hebben kunnen nemen met een lach en een traan om deze woorden maar weer eens te gebruiken
  BEDANKT IEDEREEN DIE DIT MOGELIJK HEBBEN GEMAAKT  Maak melding

 6. Eenmalig wil ik reageren als broer van willem… op dinsdagavond de dag van willems heengaan zijn wij door bianca bos gecondoleerd dat deed zij namens haar en haar broer en vader en moeder en wel via facebook.wij hebben dat als vanzelfsprekend gevonden omdat we nu eenmaal in de wereld van sociale media leven.verder zijn wij in de famillie gewend aan wat wij noemen de TAM TAM wat inhoud dat iedereen elkaar elkaar op welke manier dan ook zulk belangrijk nieuws mededeeld ook bianca was gebeld door een nicht.ook was bianca gebeld en heeft ze uitleg gehad over wat er gebeurd was met willem .we doen met dit voorval dan ook iedereen tekort die het het afscheid van willem tot een zeer waardig afscheid hebben gemaakt…..via een prive gesprek met bianca heeft bianca te kennen gegeven dat ze te overhaast had gereageert en heeft van diverse media waar ze haar ongenoegen had geuit verwijderd alleen spijtig genoeg kon ze dat niet op weblog zwolle omdat via de redactie moet….wij willen hierbij dan juist speciaal bert bedanken voor zijn geweldige inzet om het leven van willem te vieren natuurlijk ook de rest die hier aan hebben bijgedragen……ps dit was het verder geef ik nergens meer reactie op


  Maak melding

Reageer