Hudson’s Bay in V&D pand Zwolle

Zwolle – Hudson’s Bay Company (HBC) komt in het V&D pand aan de Roggenstraat in Zwolle. Dat schrijft nieuwsportaal Nu.nl maandag. In Zwolle gingen half april 2016 de deuren van V&D op slot door faillisement.

hudsons_bay_zwolle.jpg 

Hudson’s Bay heeft in Nederland zeven huurovereenkomsten getekend voor nieuwe locaties. De Canadese warenhuisketen maakte eerder al vier locaties in Nederland bekend. De warenhuizen komen in de grotere steden. Hudson’s Bay liet eerder al weten dat er warenhuizen geopend worden in Amsterdam, Tilburg en Breda. Verder komt er een warenhuis onder het concept Saks OFF 5TH in Amsterdam. Naast Zwollle werden er ook in Amersfoort, Den Bosch, Den Haag, Enschede, Haarlem, Leiden overeenkomsten getekend. De keten springt in het gat dat is ontstaan na het wegvallen van V&D. De eerste winkels moeten na de zomer van 2017 hun deuren openen.

Artikel delen:
Reacties 37
 1. Hudson Bay is et vergelijken met de Bijenkorf.
  Luxer en duurder dan VenD.
  Ik denk niet dat dit concept gaat werken in Zwolle.


  Maak melding

 2. Volgens mij zitten er genoeg mensen in en rondom Zwolle (Hattem o.a.) met een goedgevulde beurs en als de dichtstbijzijnde vestiging straks Amersfoort is, dan trekt het ook genoeg mensen uit de omgeving.

  Waar ik vooral heel benieuwd naar ben is in hoeverre Hudson’s Bay de buitenkant (van het afzichtelijke) pand gaat aanpakken. Ik kan me niet voorstellen dat ze daar niets aan doen of er alleen een likje verf op smeren.

  In ieder geval hele goede ontwikkelingen in Zwolle (wederom), met onder andere IKEA, ZARA, Primark en Hornbach als voorgangers.


  Maak melding

 3. Denk dat dit concept zeker wel gaat werken, veel mensen in Zwolle hebben aardig wat te besteden. Veel restaurant in de stad zitten vanaf woensdag vaak bomvol. Terrassen bij mooi weer ook afgeladen en dat is zeker geen goedkope aangelegenheid.


  Maak melding

 4. @Historischbesef

  Deels met jou eens. Maar het is jammer dat de Gemeente echt tot op het bot gaat om dit soort bedrijven binnen te halen. En daar doel ik mij vooral op de Zara en de Primark in de binnenstad.


  Maak melding

 5. La Place blijft in het V&D gebouw, het is niet gesloopt, overal hebben ze plastic over de spullen liggen tot het weer in gebruik genomen gaat worden


  Maak melding

 6. @Steven: Je moet als stad ‘concurrerend’ blijven met andere (middel)grote steden en dan kun je niet alles eisen denk ik.

  De discussies rondom de komst van Zara en vooral Primark zijn eerder al ruimschoots gevoerd, maar ik denk dat het uiteindelijk voor de gehele stad genoeg voordelen met zich meebrengt en dat bijvoorbeeld het pand van de Primark zeker geen slechte toevoeging aan het straatbeeld wordt, zeker niet als je het vergelijkt met de betonnen kolos die er eerst stond.

  De impressies van de oude bibliotheek in de Diezerstraat met de aanbouw aan de achterkant heb ik toevallig zaterdag nog even bekeken, maar ook daar denk ik het uiteindelijk allemaal wel meevalt en dat het zeker voor dat gedeelte van de Diezerstraat een grote opsteker is en het gebied eromheen (wat je nu al merkt) mee omhoog trekt qua kwaliteit en aanbod.


  Maak melding

 7. @Freddie
  Weet je dat zeker of vermoed je dat?
  Kan me namelijk niet voorstellen dat Hudson Bay zo’n vreemde vogel in haar gebouw wil. In de VS hebben ze ‘food courts’ die ze zelf exploiteren. De in plastic verpakte apparatuur zal dus inderdaad wel weer in gebruik worden genomen, maar ik vermoed niet door La Place.


  Maak melding

 8. Hudson Bay zal wel gekeken hebben welke V&D het meeste omzet draaiden en strategisch gunstig ligt, mis alleen Utrecht en Rotterdam nog.  Maak melding

 9. @historisch besef: de buitenkant zal ook wel aangepakt worden gezien ze daar ook in investeren: de Canadezen stellen dat de ombouw van de winkelpanden, bijna allemaal voormalige V&D-complexen, een investering van ongeveer 300 miljoen euro vergt.
  @freddie klopt : De Canadese warenhuisketen Hudson??s Bay, die volgend jaar naar Nederland komt, wil in al haar vestigingen een La Place restaurant. Op dit moment vinden onderhandelingen plaats met het moederbedrijf Jumbo. Dat zeggen topmannen Richard Baker en Jerry Storch van Hudson??s Bay tegen het AD.


  Maak melding

 10. @pipo: Hudson’s Bay wil in Nederland twee winkelformules introduceren, genaamd Hudson’s Bay en Saks OFF 5TH. De eerste formule is meer luxe “tussen de Bijenkorf en de V&D in”, zegt een woordvoerder, de tweede is een luxe discountformule. ( zal in Zwolle wel de hudson Bay formule worden anders had het erbij gestaan).


  Maak melding

 11. Op zich wel verstandig om LaPlace te behouden. Het is een geliefde keten, goedkope snacks en dus een goede publiekstrekker.


  Maak melding

 12. Mooie ontwikkeling en ook weer werk voor een aantal mensen.
  Goede zaak dat La Place er in blijft.
  Nu hopen dat de buitenkant ook aangepakt wordt, maar ja, dan magje het hele winkelcentrum ernaast wel gelijk een opknapbeurt geven.
  En dat zullen die Canadezen vast niet doen.

  Is in Rotterdam niet een sportzaak in de oude V&D gekomen ?


  Maak melding

 13. Onzinnig bericht Els, La Place doet aan vers, kwaliteits en gezond eten. En als je de aanbieding neemt ben je ongeveer hetzelfde kwijt als bij die slappe hap van Mac Donalds, en dan kies ik eerder voor La Place!


  Maak melding

 14. Mee eens Freddy. Els weet denk ik niet goed waar ze over praat. Laplace was en is nog steeds een prima formule. De prijzen zijn er wel iets hoger, maar daar krijg je dan ook iets voor. Ik vond het prima en niets mis mee.

  Met betrekking tot komst van Hudsons bay naar Zwolle heb ik geen oordeel. Ik ken de winkel niet. Op de site van Hudson bay zie ik wel wat bekende merken staan, wat mij wel aanstaat. Met de komst van de Primark en veel andere lage prijs winkels daalt het niveau van de aangeboden producten in de stad. Ik besef goed dat daar een markt voor is, maar ik koop liever kwaliteit uit Europa.

  Als voorstander van het concept “re-shoring”, begint dit immers bij je zelf. Re-shoring betekend het terug halen van productiewerk naar Europa/Nederland. We mogen immers in het buitenland of buiten Zwolle graag opscheppen over de grote bedrijven die we in Zwolle hebben. Scania, Wijzonol, Zwolse balletjes, Mosterd wat zijn we toch trots. Hoewel we altijd al meer “dozenschuivers” dan “ambachtslui” waren, is de waarheid echter dat we momenteel in Zwolle en Nederland nog maar heel erg weinig zelf maken. De maakindustrie, met ooit omvangrijke Energie (Ijsselcentrale), staalverwerkingsfabrieken (Smederij Frankhuis), motorenindustrie (Wartisl?) en elektronicafabrieken (Philips), is vrijwel geheel verdwenen naar lagelonenlanden en daarvoor in de plaats zijn vooral er heel veel kantoorbanen bijgekomen (ABN/Essent/Electrabel). Nu duurzaamheid steeds belangrijker wordt en gevonden wordt, de lonen in Azië hard stijgen en zelfs mensen die bij low-cost ketens zoals Coolcat en Bershka kleren kopen het wel zo prettig vinden als hun kleren niet door minderjarige kinderen in Bangladesh wordt gemaakt, moet dat hier ergens gemaakt kunnen worden. Of dat allemaal in Zwolle moet, dat weet ik niet. Maar wel ergens in Europa. Het hoog tijd om afscheid te nemen van de in het Verre Oosten geproduceerde spullen. “Luxe” moet het nieuwe normaal worden; waarom zouden we genoegen nemen met rommel? Hudson kan daar volgens mij een prima plek in vervullen.


  Maak melding

 15. @Klaas Jan

  Ik heb ook dat vermoeden. Maar we gaan het allemaal lezen, waar de voorkeur van Els naar uitgaat. Els kom maar in.;)


  Maak melding

 16. @dick

  Pure interesse en nieuwsgierigheid waar de voorkeur van Els naar uitgaat. Vanzelfsprekend vindt dit allemaal op een ongedwongen manier plaats en zonder enige vorm van verplichting vanuit Els kant.;)


  Maak melding

 17. @dick

  Els geeft zich te weinig bloot en zou misschien haar voorkeur(en) kunnen uitspreken. Dit hoeft vanzelfsprekend niet onderbouwd te zijn, want dat zou weer teveel gevraagd zijn.


  Maak melding

 18. “Zou kunnen” inderdaad. Je maakt er wel een woest aantrekkelijk, bijna onweerstaanbaar aanbod van met de stelling dat van onderbouwing geen sprake hoeft te zijn. Ze komt vast nog wel elsewhere langs.


  Maak melding

 19. Alles beter dan leegstand, lijkt me. Hudson Bay kan een publiekstrekker worden; een winkel die mensen van heinde en verre naar de Zwolse binnenstad lokt.

  En als ik het artikel zo lees, gaan ze grondig met het pand aan de slag. Het herinnert straks in geen enkel opzicht meer aan de V&D.


  Maak melding

Reageer