Komst Hudson’s Bay voor Zwolle ‘erkenning’

Zwolle – Zwolle is opgetogen over en trots op de keuze van retailer Hudson’s Bay voor de Overijselse hoofdstad. Volgens het aansprekende internationale warenhuis is Zwolle een van de topwinkellocaties om de Nederlandse consument aan zich te binden. Burgemeester en wethouders zien in de keuze van de ambitieuze Hudson’s Bay Company (HBC) opnieuw een erkenning van de wijze waarop in Zwolle gewerkt wordt aan een aansprekende winkelervaring voor bezoekers van het historische stadshart.

De inzet van alle betrokkenen is om zo snel als mogelijk de deuren te openen van Hudson’s Bay, op de A1-locatie waar tot begin dit jaar V&D gevestigd was. De afgelopen periode heeft Zwolle al waar mogelijk meegedacht met HBC over de kansen die er voor retailers liggen in de Overijsselse hoofdstad. Wethouder René de Heer, verantwoordelijk voor onder meer Economische Zaken in Zwolle: "Meedenken, kijken wat mogelijk is hoort bij de manier waarop we gastvrij Zwolle uitdragen. Niet alleen voor de vele bezoekers aan onze (binnen)stad maar vanzelfsprekend ook voor bedrijven en instellingen. Dat doen we al jaren. En het werkt, als je er als gemeente voor zorgt dat de partijen die er toe doen gezamenlijk ontwikkelingen in gang kunnen zetten."

De Heer geeft aan dat Zwolle de afgelopen periode veel werk heeft gemaakt van een verstandige strategie om het centrum van Zwolle voor de lange termijn aantrekkelijk te houden voor bezoekers. "We hebben belangrijke, vaak ingewikkelde knopen doorgehakt om op verantwoorde wijze in onze historische binnenstad vitaal en daarmee aantrekkelijk te houden. Onze bibliotheek krijgt als Stadkamer een prachtige plek tussen station en stadshart, de Zara bouwt nu aan een flashipstore in hartje stad en de nieuwbouw van Primark vordert ook. En ook de nieuwe Pathébioscoop heeft het hoogste punt bereikt. Hudson’s Bay Company geeft vandaag aan dat dat soort zaken de aantrekkelijkheid van de stad vergroten. Dat zijn we natuurlijk helemaal met ze eens."

De wethouder geeft aan dat naast de aanstaande openingen van drie grote internationale retailers – Zara, Primark en Hudson’s Bay – in Zwolle ook volop meegedacht wordt met kleinere winkeliers. "Ook op dat gebied zetten we in op waardevolle formules. Zo geven we ruimte aan de zoektocht van ondernemers om de beleving van hun klanten te vergroten. Bijvoorbeeld door het mixen van formules. Daar zien we nu een aantal mooie initiatieven van in de stad." Het aantal bezoekers aan Zwolle is de afgelopen jaren toegenomen. De feestelijk verlopen Koningsdag in aanwezigheid van de Koninklijke Familie in april van dit jaar heeft ook gezorgd voor veel extra aandacht voor en bezoekers aan de stad.

Artikel delen:
Reacties 38
 1. Top dat Hudson’s Bay ook voor Zwolle kiest. Van het woord erkenning krijg ik dan altijd weer dat Calimero gevoel, zou niet hoeven. Maar goed, no big deal.

  Wat dan wel weer in m’n achterhoofd speelt, is het feit dat de komst van deze grote jongen de sloop van deze vreselijke lelijke puist in de mooiste binnenstad van Nederland waarschijnlijk met minimaal een decenniumpje zal uitstellen. Ik had zo gehoopt dat dit deelgebied gesaneerd zou worden. Gewoon beschamend. Maar goed, helaas, gaat niet gebeuren en blij dat HB komt.


  Maak melding

 2. Ik hoop dat gemeente ook haar rol pakt en met de komst van Hudson’s Bay kijkt waar knelpunten in ons historische stadshart ook een oplossing kunnen krijgen. Laat ik zeggen ruimte voor de fiets.
  Dat zou voor mij het echte bewijs zijn van de “verstandige strategie” om het centrum van Zwolle voor de lange termijn aantrekkelijk te houden.

  Want de verplaatsing van de bibliotheek naar een plek buiten het stadshart – die wordt geroemd – zie ik niet als bewijs hiervan. Sterker nog, bij een uitvraag van het burgerpanel van deze stad, in het kader van de visie 2030 voor de binnenstad blijkt iets anders.

  Daarom nog maar eens een hint in de goede richting


  Maak melding

 3. De lelijke buitenkant van dat gebouw mag zeker aangepakt worden. Hopelijk wordt het eindelijk iets, dat beter in het straatbeeld past.


  Maak melding

 4. @Yvon

  De meeste mensen houden vanzelfsprekend van een sfeervolle binnenstad, maar er zijn blijkbaar ook nog enkele uitzonderingen o.a. waaronder jij valt.


  Maak melding

 5. He Yvon, – editted – In elk topic heb je wel wat te klagen. Van te harde muziek tot gezever over uiterlijk.

  Door types als jij slaapt Zwolle.


  Maak melding

 6. @Eppeltje

  Yvon lijkt mij meer iemand die aandacht nodig heeft ook al is het negatief. Het valt mij altijd op, wanneer iedereen ja zegt, dan zegt zij nee en andersom.


  Maak melding

 7. Maar is dat niet juist een voorwaarde voor een goede discussie. Als iedereen hetzelfde zegt is er helemaal geen discussie nodig. De bijdrage van Eppeltje is overigens ook buiten de lijntjes. Daar schiet ook niemand wat mee op.


  Maak melding

 8. Yvon heeft wel een beetje gelijk denk ik, ik ga niet specifiek naar een winkel omdat de buitenkant mooi is, ik denk dat de meeste mensen die in de Diezerstraat lopen niet eens de moeite nemen om even naar boven te kijken en naar de mooie hals- en klokgevels te kijken.

  Daarentegen ga ik juist wel naar een andere stad toe om te genieten van de mooie gebouwen en ik denk dat de uitstraling van zo’n nu verdorven gebied heel belangrijk is voor de algehele mooie uitstraling van de stad.

  Als je als bezoeker straks van het Noordereiland richting de stad loopt en je komt een mooie, enigszins chique Hudson’s Bay met bijbehorend exterieur tegen, samen met veel andere mooie panden, dan wordt je algehele beeld van Zwolle daar wel door bepaald.


  Maak melding

 9. De achterkant bij de oude-V&D en de Xenos is zooooooo lelijk. Dan zie je de Stadsmuur, het Beugeltje en het prachtige pand waar de Librije in zat. En vervolgens de Xenos en het beton van de V&D 😮

  Kwaliteit zit hem in details en ik hoop dat er wat geld overblijft voor de buitenkant. Om dezelfde reden ben ik blij met de Primark. Dat was ook zo’n lelijk stuk.


  Maak melding

 10. Ik zou er maar niet te veel van voorstellen, dat mooie exterieur. HB’s wil ook graag geld verdienen door zo weinig mogelijk uit hoeven te geven. Mooie gevels (wat is mooi eigenlijk?) kosten veel geld.


  Maak melding

 11. @Historischbesef

  “Daarentegen ga ik juist wel naar een andere stad toe om te genieten van de mooie gebouwen en ik denk dat de uitstraling van zo’n nu verdorven gebied heel belangrijk is voor de algehele mooie uitstraling van de stad.”

  Deze uitspraak slaat totaal nergens op. Gaat alles wel goed met jou?


  Maak melding

 12. @Steven 13:00; ben jij in staat om uit te leggen waarom de uitspraak van @Historischbesef volgens jou nergens op slaat? En zo ja; ben benieuwd.


  Maak melding

 13. @drama

  Ik hoef hierin helemaal niets uit te leggen! Het antwoord heeft hij/zij zelf al gegeven. Lees het vetgedrukte. En als jij dat niet snapt, dan is dat jou pech.


  Maak melding

 14. @ Steven; het idee alleen al dat je denkt dat personen onder meer dan één naam hier op WLZ reageren zegt meer over jou dan over de rest.

  Om het dan nog maar even toe te lichten; Zwolle ken ik verder en ik ga in Zwolle naar een winkel omdat ik weet wat ik er kan krijgen en dan maakt het mij niet zoveel uit of het wel of niet in een mooi gebouw zit.

  Daarentegen wanneer ik als ‘toerist’ naar een andere stad ga en ik kom voor de cultuur en de mooie gebouwen en ik kom een soortgelijk stuk tegen als in Zwolle het Weeshuisgebied, dan heeft dat een negatief effect op hoe ik de schoonheid van een stad zie. Wanneer ik als toerist vanaf het Noordereiland de stad in loop en ik zie een mooi opgeknapt gebied met een luxe en nette Hudson’s Bay, dan heeft dat een veel positiever effect.

  En het gaat zeker wel goed Steven, gezien je foto vraag ik me af of het met jou wel goed gaat door zo ‘dom’ te reageren op een normale vraag van iemand hier.


  Maak melding

 15. @Historischbesef

  Een vorm van wat krom is recht praten wat je hier nu doet. Er is totaal geen spoor van enkele logica in jouw betogen en zit vol met contradicties dat nergens op slaat. En dat is mijn mening!


  Maak melding

 16. @Steven ; ‘tuurlijk hoef jij niks uit te leggen; vooropgesteld dat je er toe in staat zou zijn.

  Het vetgedrukte had ik wel begrepen, en de uitleg van @Historischbesef bevestigt mijn idee daarover.

  Maar daar ging mijn vraag niet over. Als jij hier een “kreet” plekt zoals “Deze uitspraak slaat totaal nergens op”, mag je best uitleggen WAAROM je dat vindt. Anders blijft het zo’n plat gedoe.  Maak melding

 17. @drama

  Ik ben duidelijk geweest in deze, net zoals één plus één twee is. Voor mij is dit nu wel afgesloten, want het begint nu wel heel langdradig te worden.


  Maak melding

 18. Er zijn nu eenmaal mensen (gelukkig erg weinig) die niets geven om hoe iets eruit ziet. En er zijn ook mensen die geen gevoel hebben bij wat de waarde kan zijn van esthetiek en vormgeving voor bijvoorbeeld commerciële activiteiten en winkelbeleving. Het zij zo.  Maak melding

 19. Haha Steven, na de discussie over de woningen bij de boerderij de Oude Mars waar je de discussie op eenzelfde wijze hebt afgekapt omdat jij ook dacht dat mensen onder meerdere acount-namen zouden reageren, wij krom recht zouden praten, wij tegenstrijdig waren en volgens jou alleen de discussie langdradig werd en daarom niet meer zinvol zou zijn(?), doe je nu weer dus hetzelfde.

  Van nu af aan kunnen we de mening van Steven wat mij betreft gewoon links laten liggen, want als meneer (ik ga er vanuit dat het een meneer is, oei spannend!) niet tegen een beetje weerstand kan, dan snapt die blijkbaar niet waar een discussieforum voor is.

  Waarschijnlijk zegt Steven nu dat ik het te persoonlijk maak en op de man speel en daarom ook niet meer in discussie met mij gaat, ik vind het helemaal goed! 😀


  Maak melding

 20. @Historischbesef

  Goh wat of wie je in vredesnaam ook bent; Je komt heel erg kinderlijk over. Altijd het laatste woord willen hebben met allerlei onzinnige uitspraken die tegenstrijdig met elkaar zijn:

  “Daarentegen ga ik juist wel naar een andere stad toe om te genieten van de mooie gebouwen en ik denk dat de uitstraling van zo’n nu verdorven gebied heel belangrijk is voor de algehele mooie uitstraling van de stad.”

  En dan ook nog een naam hanteren van “Historisch besef”. Ongelooflijk laat mij niet lachen!;D


  Maak melding

 21. Je zou bijna denken dat Steven een robot is. Alleen maar voorspelbare antwoorden. Nooit een motivatie van wat hij stelt. In eerste instantie dacht ik dat hij niet weet wat een discussie is, maar het kan natuurlijk ook zijn dat hij vindt dat het helemaal niet de bedoeling is dat er gediscussieerd wordt.


  Maak melding

 22. @bernard

  Ik kan er niets aan doen dat Historischbesef zijn tegenstrijdigheid niet wil inzien. Als hij water bij de wijn wil doen is dat prima, maar op deze manier krijgt hij van mij nimmer gelijk.


  Maak melding

 23. Niet meer reageren op die Steven mensen. Bijna elke discussie waar ie aan meedoet ontaard in dit soort gedoetjes en het gaat niet meer over het onderwerp zelf.
  – Editted –


  Maak melding

 24. Ik ben erg benieuwd naar dit nieuwe winkelconcept in Zwolle, mooi dat het voormalige V&D pand een nieuwe bewoner krijgt en hopelijk kunnen er veel Zwollenaren die nu zonder werk thuis zitten er aan de slag.


  Maak melding

 25. @Steven – Ik zie wat je bedoeld. Historisch Besef heeft die zin alleen een beetje moeilijk opgeschreven. Je kunt wel logisch nagaan dat dit niet is wat hij bedoelde 😉

  Je had ook gewoon even kunnen zeggen dat zijn zin niet klopte en dat het ver niet om de inhoud ging. Was de hele discussie verder niet nodig geweest. 8)


  Maak melding

 26. Verder hoop ik dat ze de buitenkant van de V&D gaan opknappen, want het ziet er nu niet uit.
  En ik kan me niet voorstellen dat er straks een andere winkel in zit en dat we het dan niet meer de V&D kunnen noemen. Dat zal raar zijn


  Maak melding

 27. @CatherineK

  Daar heb je gelijk in. Ik dacht namelijk door de tekst van hem uit te lichten dat hij kon inzien, dat zijn zin niet klopte. Net zoals jij dat ook zegt.


  Maak melding

 28. Ik ben bewoner van de Weeshuispassage en kan melden dat er voorlopig 0 staat te gebeuren. Er is wel een nieuwe manager aangesteld om de omgeving te verbeteren maar voordat er ook maar iets aan de buitenkant gaat gebeuren moet er eerst overeenstemming komen met de eigenaren van de panden. Laat dat nou het grote probleem zijn. Grote geldwolven die niets geven om uiterlijk. Dat is mij na 2,5 jaar wel duidelijk geworden.


  Maak melding

 29. @Lara,

  Dit is niet van de Primark hoor. Dit een website gemaakt door en voor liefhebbers van de Primark. Dan doe je als merk wel iets goed 😉


  Maak melding

 30. @Sjaak, grappig dat je in dat gebied woont, want je kunt je haast niet voorstellen dat er ook nog mensen daar wonen, best een bijzondere locatie.

  Ik denk dat Hudson’s Bay er behoorlijk belang bij heeft als het Weeshuisgebied ook wordt opgeknapt/gerenoveerd en gezien de status/grootte van het bedrijf zullen ze wel een bepaalde invloed kunnen uitoefenen op de eigenaren van de panden.

  Sowieso zal er denk ik meer leven en winkels in het Weeshuisgebied komen wanneer Hudson’s Bay er straks zit.


  Maak melding

Reageer