Cursus ‘Meer doen met minder geld’

Zwolle – ‘Meer doen met minder geld’. Dat is de naam van de cursus die medio september voor de tweede keer in Zwolle van start gaat. Bijzonder is dat de cursusleiders zelf ervaringsdeskundigen zijn; zij kennen als geen ander de wereld van ‘ieder dubbeltje moeten omdraaien’. De drie ervaringsdeskundigen zetten zich op vrijwillige basis in en de cursus is gratis voor deelnemers.

dsc3604.jpg 

Foto: V.l.n.r. Marjon Butterhoff, Joëlla Fieman en Jolanda Visser; de cursusleiders van Meer doen met minder geld. Foto: Bernard Ensink.

“Het doel van de cursus is dat deelnemers elkaar inspireren met praktische tips. Hoe kun je goedkoop je haar verven, zelf huidmaskertjes maken, goedkoop klussen met geleend gereedschap, slim spullen verkopen via rommelmarkten en Marktplaats en feestelijk koken met een krappe beurs? Dat soort zaken komt aan de orde”, vertellen initiatiefnemers Gerrie Brommer en Joëlla Fieman. “Waarom iemand wil besparen, is niet van belang. Dat kan zijn uit principiële overwegingen, om het milieu te ontzien of uit pure financiële noodzaak. Alle deelnemers, met ieder hun eigen tips en ervaringen, zijn welkom.”

Het idee voor deze cursus ontstond tijdens de training ‘Bruggenbouwers’, van ZwolleDoet! Bruggenbouwers zijn mensen die uit eigen ervaring anderen empoweren. Zo dus ook deze vrouwen. “Wat wij er zelf het mooiste aan vinden, is dat de deelnemers elkaar versterken. Hoe meer deelnemers, hoe meer tips er over en weer worden uitgewisseld. We zijn dus niet alleen Bruggenbouwers, we leggen ook steigers aan. Daarmee wil ik zeggen dat we niet alleen het thema ‘meer doen met minder geld’ bespreekbaar maken in de cursus, we reiken vooral ook praktische tips aan. Een combinatie van empowerment en praktische toepassing dus.”
Na de zomer treedt Gerrie Brommer als cursusleider af en wordt het team naast Joëlla Fieman versterkt met twee nieuwe gezichten: Marjon Butterhoff (ook bruggenbouwer) en Jolanda Visser. Nieuw is ook dat er niet één groep start, maar twee. Eentje vanaf 14 september en eentje van 21 september. De cursus duurt 4 maanden. Voor de eerst genoemde groep biedt de Stadkamer de locatie, voor de tweede groep Huis van Kansen in Holtenbroek.
De cursusleiders zullen zich de komende periode ook bezighouden met het werven van fondsen. “We geven deze cursus op eigen, particulier, initiatief. We vragen er niks voor en alles gebeurt met gesloten beurzen. Voor de toekomst is het prettig om materialen en de trainingslocatie te kunnen bekostigen middels fondsen.”
Aanmelden of meer informatie? meerdoenmetmindergeld@gmail.com. 
Artikel delen:
Reacties 2
 1. Hallo dames,
  Graag zou ik mij willen opgeven voor de cursus meer doen met minder geld. Graag in Holtenbroek, als dat niet kan dan de Stadkamer.
  Kunt u mij doorgeven wat de tijden zijn van de cursus en of ik kan meedoen?
  Met vriendelijke groet,
  Eveline Hijnberg


  Maak melding

Reageer