De Twijn behaalt vignet Gezonde School

Zwolle – Onderwijscentrum de Twijn heeft het vignet Gezonde School behaald. Het vignet Gezonde School is een erkenning voor scholen die structureel werken aan het verbeteren van de gezondheid van hun leerlingen en medewerkers. Met het vignet laat de school aan leerlingen en hun ouders zien dat zij de gezondheid van leerlingen en leerkrachten erg belangrijk vindt.

twijn_gezond.jpg 

Werken aan gezondheid op school loont. Het draagt bij aan betere schoolprestaties, minder schooluitval en een gezondere leefstijl. Zo zorgt Onderwijscentrum de Twijn voor actieve en gezonde leerlingen, een veilige schoolomgeving, een fris klimaat én heeft de school aandacht voor de persoonlijke en sociale ontwikkeling van haar leerlingen.

Bovendien heeft de school speciale aandacht voor het themacertificaat Bewegen en sport. Naast het brede sport- en beweegaanbod in de reguliere lessen, zet Onderwijscentrum de Twijn actief in op sportstimulering van haar leerlingen in de vrije tijd met het programma Special Heroes. "De school voldoet ruimschoots aan de gestelde criteria en komt in aanmerking voor het themacertificaat bewegen en sport. Complimenten voor het uitgebreide programma van beweeg- en sportactiviteiten dat de school haar leerlingen biedt!", aldus de beoordelaar.

Directeur Pieter Greidanus van Onderwijscentrum de Twijn is trots op deze erkenning. "Vanaf nu hangt op de gevel van onze school het logo Gezonde School. Zo kan iedereen zien dat we bewust werken aan het verbeteren van de gezondheid van leerlingen en medewerkers."

Het vignet Gezonde School is een initiatief van diverse landelijke gezondheidsorganisaties. Wilt u meer weten over het vignet Gezonde School? Kijk dan op www.gezondeschool.nl.

Artikel delen:

Reageer