Ed Spanjaard dirigent van Orkest van het Oosten

Zwolle – Ed Spanjaard wordt met ingang van seizoen 2017/2018 de vaste dirigent van het Orkest van het Oosten. Hij volgt Jan Willem de Vriend op, die sinds 2006 is verbonden aan het Orkest van het Oosten. De keuze voor Ed Spanjaard wordt breed ondersteund door de musici van het Orkest van het Oosten. Ed Spanjaard was de laatste jaren regelmatig te gast bij het orkest en leidde diverse succesvolle producties waaronder de Ring des Nibelungen en recent nog de 8e symfonie van Bruckner.

136a_foto_onderstekening_contract.jpg
Foto van het tekenen van de contracten met van links naar rechts; Bart van Meijl – directeur a.i. Orkest van het Oosten, Ed Spanjaard, Theo van den Bogaard – Artistmanager Alferink Management.

"Ik heb mij altijd zeer nauw met het Orkest van het Oosten verbonden gevoeld," aldus Ed Spanjaard. "Samen met de musici wil ik verder bouwen aan de ontwikkeling van het orkest, het fundament is erg goed."

"De komst van Ed Spanjaard is van grote waarde voor het Orkest van het Oosten. Na een turbulente periode willen we werken aan een stabiele toekomst", zo stelt Bart van Meijl, directeur ad interim. "Ed Spanjaard is een dirigent met een grote internationale reputatie. Hij brengt kennis, relaties en ervaring met zich mee die we op dit moment nodig hebben bij het Orkest van het Oosten"

Gedurende het seizoen 2016/2017 is de leiding van het Orkest van het Oosten nog in de vertrouwde handen van Jan Willem de Vriend. Bart van Meijl: "Jan Willem heeft ervoor gezorgd dat het Orkest van het Oosten zich artistiek verder ontwikkeld heeft. Daarvoor zijn wij hem bijzonder dankbaar. We kijken uit naar een prachtig laatste seizoen onder zijn leiding met als hoogtepunt natuurlijk zijn afscheidsconcert in mei 2017."

Ed Spanjaard
Ed Spanjaard is chef-dirigent van het Nieuw Ensemble in Amsterdam en heeft een ruime internationale ervaring op zowel symfonisch gebied als opera. Hij dirigeerde onder andere het Dallas Symphony Orchestra, Scottish Chamber Orchestra, Koninklijk Concertgebouworkest en het Münchner Philharmoniker.

Artikel delen:

Reageer