Namen voor busbrug, park en straten

Zwolle – Het college van burgemeester en wethouder stelt de namen van een aantal bruggen, een park en de loop van een aantal straten vast. Vanaf het nieuw aan te leggen busplatform aan de zuidzijde van het station wordt een busbaan aangelegd, die met een brug over het spoor gaat en uiteindelijk aansluit op de Willemskade. De brug krijgt de naam Busbrug.

van_eedenstraat_en_heukelsstraat.jpg 

De nieuw aangelegde overstroombare brug in de Vreugderijkerwaard, krijgt de naam Vreugderijkerbrug In Westenholte is een park aangelegd ten zuiden van de Voorsterweg en ten oosten van de Rozenweg. In de volksmond wordt hiervoor al de naam Voorsterpark gebruikt. Het collegebesluit formaliseert die naam. In het oostelijke deel van de buurt Breecamp heeft er een kleine wijziging plaatsgevonden in de verkaveling. Hierdoor is het noodzakelijk de loop van 2 straten opnieuw/nader vast te stellen.

– De loop van de Van Eedenstraat te wijzigen: lopend van Van Disselstraat in westelijke en vervolgens zuidelijke richting.
– De loop van de Heukelstraat te wijzigen in: lopend vanaf de Jac P Thijsselaan in westelijke en vervolgens in noordelijke richting.
 
Aan de toekomstige ontsluitingsweg in Breezicht, wordt de naam Laan der Molens toegekend. Deze laan loopt van de Oude Wetering tot de rotonde Milligerlaan/Stadshagenallee.
Artikel delen:
Reacties 11
 1. >:(BUSBRUG >:( wie bedenkt nu weer zo iets de fantasie is ver te zoeken in Zwolle maar ja de intelligentie van B&W blijkt hieruit ook niet erg hoog te zijn


  Maak melding

 2. En het college wordt zwaarwegend geadviseerd door de straatnamencommissie. Dat je niet denkt dat B&W dat net voor het reces tijdens de vrimibo hebben opgehoest.


  Maak melding

 3. Prima naam toch? Dekt de lading volledig en je weet meteen waar het om gaat.

  Zo hadden ze de hanzeboog ook veel beter “de rode brug” kunnen noemen.


  Maak melding

 4. Bij het lezen van de naam “Busbrug” moest ik denken aan de vrouw die, tot hilariteit van velen, een prijs won met de slagzin “online eten bestellen” voor een toko waar je online eten kunt bestellen….

  Een beetje meer creativiteit had geen kwaad gekund. Gelukkig, zo lees ik hierboven, ben ik duidelijk niet de enige met die mening.


  Maak melding

Reageer