Werkzaamheden Mastenbroekerallee duren langer

Zwolle – De wegwerkzaamheden aan de Mastenbroekerallee en de rotonde Werkerlaan duren een dag langer dan aanvankelijk gepland. Fikse regenval van afgelopen dinsdagavond zorgde ervoor dat aannemingsbedrijf Schagen Infra BV de weg maar deels kon asfalteren. Hierdoor moet het verkeer tot en met aankomende vrijdagochtend 15 juli rekening houden met omleidingen.

In opdracht van de gemeente Zwolle is Schagen Infra BV maandag 4 juli gestart met groot wegonderhoud aan de Mastenbroekerallee en de rotonde aan de Werkerlaan. Gisteren zou de Mastenbroekerallee – tussen de Werkerlaan en Klokkengieterlaan – en aan de rotonde Werkerlaan – Mastenbroekerallee worden voorzien van een eerste nieuwe laag asfalt. Om zoveel mogelijk verkeershinder te voorkomen, zijn dit soort werkzaamheden gepland buiten de spits: van 19.00 tot 06.00 uur. De forse regenbuien die gisteravond over Zwolle trokken, gooiden echter roet in het eten.

Omleidingsroutes

Woensdagavond om 19.00 uur worden de asfalteringswerkzaamheden hervat. De rijbaan is dan tot 06.00 uur in beide richtingen afgesloten voor alle verkeer. Komende donderdag wordt de rijbaan pas om 21.00 uur afgesloten, zodat het winkelcentrum ook tijdens koopavond goed bereikbaar is. Naar verwachting duren de werkzaamheden tot vrijdagochtend 06.00 uur.  
Tijdens de werkzaamheden wordt doorgaand verkeer omgeleid via de Middelweg, Zwartewaterallee, Hasselterweg, Stadshagenallee en vice versa. Ook vanuit de wijk zijn er diverse omleidingen aangegeven. 
Bussluizen in de Koperslagerstraat en Veldbeemdgras zijn aangepast, zodat personenauto’s tijdens de avond- en nachtwerkzaamheden hiervan gebruik kunnen maken.

Artikel delen:

Reageer