Luchtballon rakelings over Holtenbroek

Zwolle – Een opmerkelijke tafereel dinsdagavond in de omgeving van Holtenbroek en Stadshagen. Een heteluchtballon die laag over Zwolle vaart.

ballon_holtenbroek.jpg 

Foto’s: Myrthe Holdijk

De ballon vloog zo laag dat volgens een oogetuige het leek alsof de luchtballon geen goede plek kon vinden om te landen en niet meer omhoog kwam. Alsof hij het eerst bij het grasveld van Hornbach wilde proberen, maar dat niet was gelukt. "Het enige puntje wat zou kunnen met die lage hoogte was het kleine grasveld op het ‘eilandje’ aan de overkant. En precies daar, aan de Gasthuisdijk, tussen het Zwartewater en de Holtenbroekerdijk, is het ook gelukt". Het leek alsof de ballon moest landen vanwege onweer, liet de passagiuers uit de mand, steeg vervolgens weer op om even verderop de ballon aan de grond te zetten. Een andere ooggetuige laat weten dat het vanaf de start bij Park de Wezenlanden al niet geweldig ging met de luchtballon. Het gevaarte ging volgens de man veel te laag over de binnenstad richting Stadshagen.

ballon_4.jpg 

ballon_2.jpg
 
ballon_3.jpg 
Artikel delen:
Reacties 11
 1. Ze hingen ook al slechts een paar meter boven het water van de gracht, vlak naast de brug en het drukke kruispunt Blaloweg/Katerdijk rond 21:05u.


  Maak melding

 2. Ik denk dat ze bedoelen aan het eind.
  De ballon was geland op foto 2.
  Maar dat was zo dicht bij het water dat ze eerst de passagiers eruit hebben gelaten en die hebben toen de mand een stuk terug op het land getrokken.
  Zodat de ballon als die leeg zou lopen op het droge terecht kwam, en niet alsnog in het water. Dan moet de ballon weer een stukje omhoog. Anders is die te zwaar om te verplaatsen denk ik.
  Op foto 4 kan je zien dat hij niet meer zo dicht bij het water is.



  Maak melding

 3. Dat zag er erg gevaarlijk uit hoe laag die over de binnenstad cruiste! Had opeens meer kijk naar die luchtballon dan naar de pokemons die ik aan het vangen was.. 😛


  Maak melding

 4. Had ‘m ook al gespot, toen ging hij net richting binnenstad. Heb nog een foto gemaakt omdat ik dacht (hoopte 8) dat hij tegen zo’n hoog gebouw zou vliegen..


  Maak melding

 5. Had je de camera al in de aanslag, Catherine? En natuurlijk het ooggetuigenverslag voor Hart van Nederland. Ik ben blij dat het net goed is gegaan voorde inzittenden.


  Maak melding

Reageer