Wie oh Wie wordt de nieuwe Stadsprins

Zaterdagavond 17 november wordt de aftrap voor een nieuw carnavalsseizoen gegeven. In de WRZV-hallen vindt de jaarlijkse Zittingsavond van  cv De Eileuvers plaats. Tijdens deze avond zal de nieuwe hoogheid van de vereniging bekend worden gemaakt, die tevens Stadsprins van Sassendonk is. Deze stadsprins zal maar kort regeren: zijn benoeming vindt pas plaats op 17 november ( de eerste zaterdag na 11-11) en op vastenavond (dit seizoen al op 5 februari) komt er een einde aan zijn regeerperiode. Nog nooit is er een (stads) prins geweest die zo kort de scepter heeft gezwaaid. Dat betekent ook een superdrukke periode, want ook dit jaar zal de Stadsprins weer vele bezoeken afleggen en vele aan andere verplichtingen moeten voldoen.

Al weken gonst het van de geruchten in Zwolle. Wie zal de Eileuvers voorgaan in het nieuwe seizoen? In het diepste geheim heeft het vorstendom van cv De Eileuvers een opvolger van prins Dionysos gekozen. Na vele maanden van voorbereiding en ongetwijfeld veel zenuwen, zal de nieuwe hoogheid zich tijdens de zittingsavond presenteren. Zoals gezegd, veel namen gaan rond maar of de juiste daarbij zit is altijd weer de vraag! De Zittingsavond heeft dit jaar een nieuwe opzet. Als eerste zal de nieuwe prins niet om 23.11 uur uit het nest stappen, maar al om 21.30 uur. Dat betekent dat de nieuwe prins nog een groot deel van de avond het feest kan leiden.

 Voor 21.30 uur zullen de officiële en protocollaire onderdelen van het programma plaatsvinden: de lintjesregen, de abdicatie van prins Dionysos en de opname van vorst Dionysos in het vorstendom. Als om 21.30 uur de nieuwe prins zich aan het publiek zal tonen, barst het feest echt los. Diverse artiesten zullen de feestvreugde verheugen: Hanneke (“de zingende schooljuf”), Helemaal Hollands, Reinier Vegte en Dany Heden. De klapper van de avond zal worden gevormd door “De Sassendonkse Toppers”. Zwolle heeft zijn eigen Geer en Goor en dat zal de zaal weten!

De Zittingsavond van de Eileuvers is in de WRZV hallen en begint om 20.00 uur.

Artikel delen:

Reageer