Hedon presenteert The Last Waltz

Zwolle – Precies 40 jaar na dato kan je in poppodium Hedon in Zwolle terecht voor een ode aan één van de meest gewaardeerde concerten uit de geschiedenis van de popmuziek; The Last Waltz. Donderdag 24 november geeft het Hedon productiehuis je namelijk de unieke kans om het fameuze afscheid van The Band opnieuw te beleven, inclusief vele gastmuzikanten, dansers en het beroemde Turkey-diner! De kaartverkoop voor dit eenmalige concert is per direct gestart via www.hedon-zwolle.nl.

thelastwaltz.jpg 

Eén van de meest gewaardeerde concerten uit de geschiedenis van de popmuziek is zonder twijfel The Last Waltz. Tijdens dit ongeëvenaarde optreden deelden zowat alle groten der aarde één podium muzikaal begeleid door… The Band. Met The Last Waltz nam The Band afscheid van haar publiek en deed dat met een keur aan muzikale gasten als Bob Dylan, Neil Young, Muddy Waters, Dr. John en Van Morrison. Het werd een ongeëvenaard optreden en een mijlpaal in de geschiedenis van live-shows en popmuziek in het algemeen. Dit jaar is dat precies 40 jaar geleden en dat kan het Hedon Productiehuis niet ongemerkt voorbij laten gaan…

En dus hebben we de handen inéén geslagen om te komen tot een ode aan de geweldige erfenis die The Band ons samen met al die andere wereldsterren heeft gegeven. Met als resultaat dat 24 november 2016 de complete Last Waltz opnieuw wordt uitgevoerd. Ditmaal door een keur aan artiesten uit de Nederlandse muziekscene, allen met een enorme liefde voor mooie liedjes. Onder andere de volgende artiesten zullen hun opwachting maken:
* Onno Smit (Beans & Fatback)                * Jeangu Macrooy 
* Douglas Firs (BE)                                     * Bluegrass Boogiemen 
* Maurits Westerik (Bewilder / GEM)        * Erwin Nyhoff 
* Spanjers & Dijsseldonk                           * Fay Lovsky 
* Bertolf                                                        * e.a.
* Jelle Paulusma                                           
Er worden nog extra namen aan dit nu al mooie rijtje toegevoegd. De Hedon Allstars Band, bestaande uit Bauke Bakker (drums / zang), Serge Bredewold (Gitaar/ zang), Bas Schouten (gitaar / zang), Gertjan van de Weerd (toetsen / zang) en Rick Mensink (percussie), kruipt in de huid van The Band. 
Als je de complete avond wilt herbeleven moet je het wel goed doen: dus vieren we dit op de datum waarop het 40 jaar geleden ook plaatsvond en zal ook het beroemde ‘Turkey Dinner’ voorafgaand aan het concert plaatsvinden. Die datum is niet toevallig, want op de 4e donderdag in november wordt in Amerika Thanksgiving gevierd. Voor het diner zijn overigens slechts een beperkt aantal tickets beschikbaar dus als je dit mee wilt maken is het aan te raden om niet te lang te wachten met het aanschaffen van kaarten!
Deze ode aan The Last Waltz is een productie van het Hedon productiehuis in samenwerking met Peter Dees (ZinOntwerpers) en alle genoemde artiesten.  

Artikel delen: