Leerlingen in actie voor Ronald McDonald Huis

Zwolle – Leerlingen van het Centre for Sports & Education en het Thomas a Kempis College hebben met verschillende acties ruim 14.000 euro ingezameld voor het Ronald McDonald Huis.

13709801_617114651791462_1329027213888504822_n.jpg 

Het meeste geld is ingezameld tijdens de actiedag op 8 juli. Leerlingen konden zich inschrijven voor verschillende betaalde activiteiten. Om dit te kunnen doen hebben leerlingen geld ingezameld op ludieke wijze. Ze hebben onder andere spullen zoals taarten, cakejes enz. verkocht om mee te doen aan de activiteiten.

Uitreiking Ronald McDonald Huis
Op donderdag 14 juli was de officiële uitreiking van het ingezamelde bedrag aan het Ronald McDonald Huis. De vrijwilligers kregen kippenvel van de hoogte van het bedrag en gaven aan hier enorm blij mee te zijn.

Organisaties
Mede door de hulp van verschillende organisaties was het mogelijk om leuke activiteiten te organiseren. Sportcampus de Pelikaan heeft velden beschikbaar gesteld voor de leerlingen van het CSE. Ook heeft PEC Zwolle een seizoenskaart beschikbaar gesteld voor de leerling die het hoogste bedrag heeft opgehaald. Daarnaast heeft ZLTB (tennisvereniging) banen beschikbaar gesteld voor leerlingen van het Thomas a Kempis College.

Centre for Sports & Education
Wie naar school gaat en de ambitie én het talent heeft om als sporter te slagen is bij het Centre for Sports & Education (CSE) aan het enige juiste adres. Het CSE in Zwolle is de topsportopleiding en onderwijsinstelling in één. Op het CSE haalt ieder talent dagelijks het beste uit zichzelf, of het nu in de schoolbanken, op het veld, in de rijbaan of in de zaal is. Door goed onderwijs, sportspecifieke trainingen en sportondersteunende lessen over bijvoorbeeld voeding, kracht en mentale aspecten worden de leerlingen van het CSE van A tot Z voorbereid op een toekomst als topsporter
.
Het Thomas a Kempis College
Het Thomas a Kempis College staat bekend als de sportieve school. Wie dat wil, kan er veel sporten. Maar dat is niet wat de school bijzonder maakt. Op deze school leren de scholieren op een sportieve manier met elkaar omgaan, rekening houden met elkaar, samen werken aan een doel, omgaan met winnen en verliezen en genieten van een mooi resultaat. Er is veel ruimte om te ontdekken wat de leerlingen leuk vinden en waar ze goed in zijn. Zo kunnen ze in de onderbouw vier uur per week besteden aan een class naar keuze: Art, Science & Health en Sports & Health. Wie meer uitdaging nodig heeft, kan meedoen aan het High-Potential traject of het Anglia-programma (Engels op een hoger niveau). Ook is het mogelijk vakken op een hoger niveau te volgen en met een examen af te ronden.

Artikel delen:

Reageer