Geen rechtstreekse treinen Zwolle – Amersfoort

Zwolle – Op zaterdagmiddag 16 juli is het treinverkeer tussen Nunspeet en Putten stil komen te liggen na een aanrijding met een persoon.

Reizigers moeten rekening houden met een extra reistijd van meer dan 60 minuten. Reizigers richting Rotterdam reizen om via Schiphol Airport en Lelystad Centrum, voor Amersfoort moet worden gereisd via station Deventer. Naar verwachting is deze verstoring rond 16.00 verholpen. Plan voor vetrek uw reis op www.ns.nl of op een van de app’s op uw telefoon.

Artikel delen:
Reacties 33
 1. heb 21 jr op de trein gewerkt en kan je zeggen dat dit mensen zijn die het niet meer zien zitten jaren geleden zaten alle instellingen aan het spoor RAALTE


  Maak melding

 2. Tja, ze zijn dan zo ver heen dat ze ook geen rekening meer houden met een treinmachinist die dit ook maar weer moet verwerken!


  Maak melding

 3. Ik denk dat het welzijn van de machinist het onbelangrijkste is van wat er op zo’n moment in het hoofd van zo’n slachtoffer omgaat. Dat punt zal hij allang voorbij zijn.

  Jong zijn en doodgaan: het hoort niet, het mag niet, het wringt aan alle kanten. De dood is al een worsteling op zich. Laat staan dat iemand in de bloei van zijn leven vraagt om euthanasie of hulp bij zelfdoding.

  Als je volwassen bent mag je stemmen voor een parlement, een rijbewijs halen en een auto besturen, een huis kopen met een hypotheek en kinderen verwekken. Maar over je eigen leven en sterven beslissen mag niet?
  Wie laten we dat dan uitmaken? Een dokter die veel weet van medicijnen, maar niet is opgeleid om existentievragen te behandelen

  Voor sommigen blijkt een eenzame, veelal gewelddadige zelfmoord toch de enige uitweg. Voor de dierbaren die achterblijven dikwijls onverteerbaar. Zo ook voor de twee moeders achter Stichting Euthanasie in de Psychiatrie. Hun kinderen ?? psychiatrische patiënten ?? wilden voor euthanasie kiezen, maar dat pad was onbegaanbaar. Geen arts wilde hen bijstaan. Zelfmoord werd hun laatste redmiddel. Psychiaters moeten een euthanasieverzoek van hun patiënt serieus nemen, is hun boodschap.

  De quotes heb ik uit het volgende artikel: Euthanasie onder de veertig


  Maak melding

 4. ik denk dat de machinist een leven lang daar last van houd, dus bernard jouw stelling slaat kant nog wal, deze mensen doen hun werk en worden geconfronteerd met iemand die z’n leven zat is en gooit zich voor de trein, het is natuurlijk erg als je geen uitweg meer weet maar de schade aan een ander is ook erg >:(>:(


  Maak melding

 5. Ben ik het zeker ook mee eens. Machinisten (en ook conducteurs die als eerste met de gevolgen geconfronteerd worden) die hierdoor lange tijd arbeidsongeschikt kunnen raken. Het zijn drama’s voor alle betrokkenen. Maar ik denk dat je zo’n persoon dat niet kunt toerekenen.


  Maak melding

 6. Waarom niet? Je kunt zo iemand zeker zoiets toerekenen! Dat ie het niet zal begrijpen, omdat ie maar met één ding bezig is is een ander verhaal.
  Maar zeker kun je het zo iemand toerekenen. Immers, als die persoon kiest voor een andere manier of er voor kiest om hulp te zoeken gebeurt het niet en zitten de machinist, conducteurs, brandweer personeel, nabestaanden enz niet met de ellende.

  Los daarvan vind ik wel dat er eens goed gekeken zou moeten worden naar de mogelijkheden voor mensen om zelf te beslissen of ze willen leven of niet.


  Maak melding

 7. Lastig om in het algemeen te spreken, want ieder geval zal weer een verhaal op zich zijn, maar ik denk dat veel van degenen die zover heen zijn allang niet meer helder denken en nog maar met één ding bezig zijn.


  Maak melding

 8. Eens els! Hier is al vaker uber-verontwaardigd gereageerd op haal beleid m.b.t. geesteszieken. Zo goedkoop mogelijk en “let it be” :'(
  Reken erop dat er momenteel een immense druk staat op alle hulpverleners in de geestelijke gezondheidszorg (in al haar facetten).


  Maak melding

 9. Dit weet ik wel zeker bernard:

  veel van degenen die zover heen zijn allang niet meer helder denken en nog maar met één ding bezig zijn.

  Ook zijn er mensen die al zover heen zijn dat ze zoveel mogelijk mensen in hun val willen meenemen. Zo heeft Herman Brood er natuurlijk nooit bij stil gestaan, waar ie terecht zou kunnen komen.

  En dit verhaal? 8 doden voor een groot publiek…of zou dit geen zelfmoord zijn geweest?

  Nu de kruiddampen van “Nice” optrekken, wordt hoe langer hoe serieuzer naar zelfmoord gekeken. De man deed namelijk (ff overdreven) alles wat Allah verboden had. Bovendien was hij erg depressief i.v.m. o.a. een scheiding.

  ….hoe dan ook….hoe graag we het ook wille….hoe goed dat tv programma al jaren is….”We kunnen toch niet kijken in de ziel van een ander”.

  Vind de juridische term “toerekeningsvatbaar” erg interessant. Wanneer zijn mensen niet meer “toerekeningsvatbaar”?

  Vind het jammer dat “pilletjes, onder streng dokterstoezicht,-voor euthanasie” nog niet straffeloos kunnen worden verstrekt.
  Logisch dat je MOET beschikken over de vrijheid om je mening te uiten.
  Maar MAG je niet beschikken over de vrijheid je eigen leven te beëindigen?

  “Ja”, ik begrijp dat veel gelovige mensen “vroegtijdige levensbeëindiging niet volgens hun geloof vinden”. Persoonlijk strookt het ook niet met mijn geloof. Zie hierboven echter over “toerekeningsvatbaarheid”. Bovendien, wie ben ik om een ander dit soort keuzes te verbieden.  Maak melding

 10. Admin? Heb ik zo mijn best gedaan een lang antwoord te formuleren….MOET ie on 12:54 eerst naar de Admin?
  Wat zou het verboden woord moeten zijn?
  Kan de posting echt niet herhalen en heb geen kopie gemaakt :o:(>:(


  Maak melding

 11. Kleine toevoeging aan de posting die (vrees ik om wat voor reden dan ook) niet door de admin gaat worden vrijgegeven.

  Deze pil
  is al gewoon van 1991…. we lijken wel nog geen stap dichter bij “goedkeuring euthanasie onder strenge begeleiding van een specialist” te zijn gekomen.


  Maak melding

 12. Admin, bedankt voor 12:54.

  In 12:41 staat “haal”… moet HAAR zijn. Doel daarmee op een vrouw die heeft te kennen gegeven misschien wel eens MP te willen zijn…

  Edith Schippers:

  Wiki zegt o.a. “De kritiek verhevigde toen media in 2012 onthulden dat haar ministerie meer contacten met de tabaksindustrie onderhield dan eerder was aangenomen en door de minister gemeld.
  Minister Schippers overleefde drie maal een motie van wantrouwen in de Tweede Kamer. In 2012 werd er eentje ingediend omdat Schippers de kamer onvoldoende zou hebben geïnformeerd over de kosten die gemoeid waren met het naar Nederland halen van de Olympische Spelen. Hetzelfde jaar werd een tweede, jegens Schippers en staatssecretaris Henk Bleker, naar aanleiding van hun afhandeling van de Q-koorts verworpen. In 2013 werd een motie van wantrouwen tegen Schippers ingediend over haar handelen ten aanzien van fraude in de zorg. Ook deze motie haalde het niet.

  Een gevoelige nederlaag was het in de Eerste Kamer sneuvelen van Schippers’ gewenste beperkingen op de vrije artsenkeuze eind 2014.

  Bovendien weten we ook e.e.a. over haar echtgenoot. Normaal natuurlijk “nogal Kwalbert Verlinde” maar hier doet het zeker ter zake:

  4 luizige maandjes geleden, bij onze welingelichte buren


  Maak melding

 13. @ Plantje: Heb jij ooit te maken gehad met mensen die geestelijk zo zwaar ziek zijn dat ze geen andere uitweg meer weten dan dit? Je vat e.e.a. nogal erg lichtvoetig op, “dan moet iemand maar hulp zoeken”. Wie zegt dat zo’n persoon dat ook niet allang gedaan heeft? Weet jij hoe het er aan toe gaat in de psychische hulpverlening? En bij de crisisdiensten? Heb een broer gehad die ook rondliep met suïcidale gedachten, door de politie opgespoord, meegenomen naar een crisisdienst waar hij hooguit een paar minuten gezien is door een arts. Werd er gevraagd of hij zelfmoordneigingen had, zei hij “nee, hoor” en hij stond zo weer buiten met een labiele gemoedstoestand waar je niks mee kon. Daarna is hij opgenomen geweest in een instelling maar daar konden de cliënten in het weekend niet blijven, of je nou een opvangplek of huis was waar je naar toe kon gaan of niet, mensen werden voor het weekeinde gewoon de straat opgeschopt ongeacht je geestelijke toestand. Is dat dan normaal? Bedacht door mensen die geacht worden hulpverlener te zijn en normaaldenkend. Of er zijn megawachtlijsten van een half jaar of langer. Dit zouden ze eens moeten doen met mensen waarbij een tumor ontdekt wordt. Dan staat de hele wereld op zijn achterste benen.
  Mensen die zo ver heen zijn willen vaak maar 1 ding en dat is rust. En als ze dat in de hulpverlening niet kunnen krijgen dan gaan ze idd. onprettige dingen doen. Helaas heel erg vervelend voor de mensen die er dan mee geconfronteerd worden. Mensen hebben er ook geen zin in om alsmaar, al dan niet vrijwillig, platgespoten te worden door medicatie. Net als met allerlei lichamelijke ziekten zijn ook niet alle geestelijke ziekten te genezen. Er zou voor deze groep mensen, die vaak al vele behandelingen achter de rug hebben, eindelijk eens een humane manier moeten komen om op een goede manier afscheid van het leven te kunnen nemen. Mensen vragen er niet om om zo ziek te zijn.


  Maak melding

 14. Het is wel bekend dat er op de zorg bezuinigd wordt. Maar op de psychiatrische zorg onevenredig veel. Deze mensen zijn over het algemeen niet mondig genoeg om voor hun belangen op te komen.

  Sprak gisteren toevallig nog een dame die werkt met psychiatrische patiënten waar geen oplossing voor is. Wat zij allemaal vertelde. Brrr. Ik had geen passend relativerend antwoord.


  Maak melding

 15. @Plantje: Je hebt mensen met ernstige psychische klachten in je omgeving maar hebt blijkbaar weinig inlevingsvermogen in hun leefsituatie en denkvermogen.


  Maak melding

Reageer