Herinrichting kruispunt Emmawijk

Zwolle – Van komende donderdag 21 juli tot en met donderdag 28 juli voert de gemeente Zwolle aan de kruising Burgemeester van Roijensingel-Emmawijk herinrichtingswerkzaamheden uit. Met de wegaanpassingen wil de gemeente het kruispunt voor fietsers veiliger maken. Tijdens het werk is het kruispunt afgesloten voor het verkeer.

 kruising_emmawijk.jpeg

Verkeersborden ter plaatse geven de omleidingsroute aan via onder meer de Harm Smeengekade en de Stationsweg. De werkzaamheden maken onderdeel uit van de herinrichting van de fietsroute Emmawijk-Centrum. Het werk bestaat uit het aanleggen van middengeleiders op de kruising die voor een veilige fietsoversteek moeten zorgen. De kruising Burgemeester van Roijensingel-Emmawijk is gedurende de werkzaamheden afgesloten voor het verkeer.

Fietsers vanaf de Willemskade worden omgeleid via de kruising Parkweg-Emmawijk, Harm Smeengekade en Kamperpoortenbrug. Automobilisten richting de binnenstad en omgekeerd worden omgeleid via de Willemskade en Harm Smeengekade of via de Westerlaan, Stationsweg en Burgemeester van Roijensingel.
Artikel delen:
Reactie 1
  1. Ik ben benieuwd of de situatie voor de fietsers verbeterd gaat worden. Sinds de herinrichting van de Pannekoekendijk is de verkeerssituatie in dat gebied voor die groep wel een beetje een zootje geworden.


    Maak melding

Reageer