Brandweer Zwolle gaat weer actie voeren.

Zwolle – Brandweer Zwolle zal woensdag 20 juli weer actie gaan voeren tijdens de 3e blauwvingerdag. De brandweer doet dit voor een betere pensioenregeling.

13716235_1753099471642131_4127858147114026402_n.jpg

Tijdens deze actie kunt u bij de brandweer terecht voor meer vragen over hun actie. Kinderen kunnen blokjes omver spuiten, u kunt zich als brandweerman/vrouw kleden om te ervaren wat het gewicht is van de uitrusting, of met de hoogwerker de lucht in. Ook wordt een demonstratie met hansaboard(oppervlakte redding) gegeven en u kuntu  er info vinden over brandveilig leven. De brandweer is van 13:00 uur tot 15:00 uur te vinden op het Rodetorenplein.

Artikel delen:
Reacties 21
 1. Belachelijk!!!! Ze hebben toch zelf voor deze functie gekozen. Er zijn zeker meerdere zware beroepen!!! Die moeten toch ook tot hun 67ste op dit moment doorwerken , en maar zeuren dat ze het zo zwaar hebben. Hangen meer in de sportschool dan dat ze werkelijk wat doen.

  Iedereen gelijk !!!!!


  Maak melding

 2. Kom op zeg, hoe vaak moeten die brandweerlieden nu echt onder grote druk presteren?? Dat is alleen het geval bij heftige branden waarbij mensenlevens gevaar lopen. Hoe vaak komen die voor in Zwolle? Auto’s openknippen, vlam in de pan, kat uit de boom halen, het wegdek schoonspuiten, vijvertje van zuurstof voorzien lijkt me bepaald niet intensief. Overdreven gezeur van een zich aanstellende beroepsgroep.


  Maak melding

 3. Ik zou zeggen. Loop een paar dagen mee. Erg jammer hoe respectloos men praat over de brandweer (en andere hulpdiensten tegenwoordig). Maar als je ze ooit nodig hebt, wil je maar wat graag dat ze jou of je boeltje intensief komen redden.  Maak melding

 4. Totdat je woning in de brand staat.
  Totdat je kind van het dak gehaald moet worden omdat hij de bal wilde pakken.
  Totdat je bedlegerige moeder uit de flat gehaald moet worden, als de lift het niet meer doet en er een gaslek is.

  Nee joh, lekker doorzeuren over dst de brandweer niets doet.. Dan ook niet bellen als je ze nodig bent? Of ga je dan zelf? En laten ptss klachten krijgen omdat het toch wel een impact op je heeft gehad?  Maak melding

 5. Ik heb een dag meegelopen bij de brandweer omdat ik me opgegeven had als vrijwilliger en ik kan je zeggen het is loodzwaar werk wat deze mannen en vrouwen verrichten. Ik durf te zeggen dat dit beroep meer topsport is dan werk!

  Klasse actie! De brandweer is een buitencategorie als het om beroepen gaat en zij verdienen het om een betere CAO en pensioen te krijgen.


  Maak melding

 6. Niks respectloos. Het werk dat deze mensen doen is soms zwaar en zeker nodig. Maar dat is het werk van een leerkracht of een verpleegkundige ook.

  Die heldenverering van sommigen is gebaseerd op een bepaald sentiment (veelal overgewaaid uit de VS) en is de mannen en vrouwen zeker gegund. Maar ik denk dat ze dit sentiment misbruiken om hun cao eis door te drukken.

  Men wordt al voldoende gepamperd op kosten van de maatschappij. Genoeg zo.


  Maak melding

 7. Ongeacht de verdere inhoud van de reactie, mag van mij voortaan iedereen die het woord “pamperen” gebruikt voorgoed geband worden van de reactieruimte. Wat een inhoudsloze en respectloze manier van stemming maken.


  Maak melding

 8. Ik hoor wel eens van mensen :”mijn beroep is net zo zwaar als dat van een brandweerman”. En dat zou best kunnen.
  Maar ik zou dan ook willen dat jij weet

  Hoe het is om midden in de nacht jouw bed uit te moeten gaan om binnen 6 minuten met volledige bepakking maximaal moet presteren om een brand te blussen

  Ik zou willen dat jij weet hoe het voelt om bij een woningbrand aan te komen en te weten dat er nog mensen binnen zijn die jij niet meer kan redden of dat jij deze slachtoffers hoort gillen van angst en paniek wetende dat zij gaan sterven omdat je niet bij ze kan komen. Om een compleet verkoold lichaam ziet waarbij je alleen aan de contouren kan zien dat het een mens is

  Of dat jij weet hoe het voelt om op een warme zomerdag met volledig bluspak slachtoffers uit hun voertuig moet bevrijden. Of op een koude gure winternacht urenlang met een straal een brand moet blussen

  Of dat jij weet hoe het voelt om een slachtoffer stukje bij beetje uit een voertuig of onder een trein vandaan moet pulken. Het gevoel van een slachtoffer dat sterft in jouw handen.

  Of dat jij weet hoe het voelt om een baby’tje te moeten reanimeren, het gegil van de ouders te horen of de verslagenheid te zien. Of dat er iemand tijdens een reanimatie achter jouw komt staan en je meedeelt ” dat als je hem dood laat gaan jij een probleem hebt”.

  Of dat je vaak onder slechte omstandigheden het werk moet doen, dit 24 uur achtereen en van deze 24 uur slechts 17,5 uur betaald krijgen.

  De mensen die dit weten en doen zijn brandweermensen. En weet je, dat zijn eigenlijk hele gewone mensen net als jij en ik. Met dezelfde angsten, gevoelens en dromen. Wij vragen niet eens om extra salaris, maar allen maar om een fatsoenlijke pensioenregeling.


  Maak melding

 9. Goed zo, peb66. Sommige reageerders hebben het empathisch vermogen van een steen en geen flauw idee waar ze over praten.


  Maak melding

Reageer