Groen licht voor Park de Stadshoeve

Zwolle – Na jaren van overleggen, onderzoeken en plannen maken, kan er eindelijk gebouwd worden! Park de Stadshoeve komt definitief in de wijk Stadshagen. De afgelopen achttien maanden zijn de stichting en gemeente in nauw overleg bezig geweest invulling te geven aan het wijkinitiatief Park de Stadshoeve. Een intensief en veel omvattend project. Maandag kon definitief de aannemersovereenkomst getekend worden met aannemer Hemeltjen uit Wijhe.

De plannen voor Park de Stadshoeve liggen klaar. De Stadshoeve wordt dé ontmoetingsplek in het groene hart van Stadshagen waar bewoners, jong en oud, elkaar kunnen ontmoeten. Het idee voor een stadshoeve in de wijk stamt al uit 1999 waarbij het in eerste instantie alleen om een dierenweide ging. In 2013 bleek dat de bewoners behoefte hadden aan een ontmoetingsplek in de wijk. De Stadshoeve werd een burgerparticipatieproject waarbij wijkbewoners zelf met plannen kwamen voor een nieuw te bouwen wijkboerderij. Uiteindelijk werd een stichting opgericht en ontstond Park de Stadshoeve.

Het gebouw De Stadshoeve is het centrale punt in het park met als functie ontmoeten en educatie met als pijlers dieren, tuinen en avontuurlijk spelen. De stallen voor de dieren, educatiemogelijkheden , ontmoetingsruimten en een theehuis worden onder één dak gerealiseerd. Het omliggende park wordt ingericht voor het Avontuurlijk Spelen en drie belevenistuinen waaronder een educatietuin om workshops te geven. Tevens worden er verschillende dieren ondergebracht, die goed toegankelijk zijn en ook wat op kunnen leveren, zoals bijvoorbeeld wol en eieren.

In april is er al gestart met de bouw van de Wilgenburcht, de eerste fase van Avontuurlijk Spelen. Fase 2 is de speelplaats voor nul tot vier jaar. Een plek van ruim 200 m2 met als insteek terug naar de natuur. Een speelkasteel met een klimrek en gangenstelsel en een waterspeelplaats zijn de volgende fases.
   
Als de bouw start rond 15 oktober en alles volgens plan verloopt dan kunnen de deuren van de Stadshoeve medio maart 2017 open. Wil je op de hoogte blijven, kijk dan op www.parkdestadshoeve.nl  en meld je aan voor de nieuwsbrief.

Artikel delen:
Reacties 9
 1. Ik blijf dit toch wel bijzonder vinden. Geen financiële steun van de bewoners uit de wijk ondanks diverse acties. Maar dankzij ruim 500.000 subsidie vanuit de gemeente toch van start….leuk ook voor de hardwerkende horeca-ondernemers in de stad. Een gesubsidieerd theehuis. Eerlijke concurrentie?


  Maak melding

 2. DeStadshoevewordt dé ontmoetingsplek inhetgroenehartvanStadshagen

  Ik heb totaal niet de indruk dat de wijkbewoners uit Stadshagen elkaar graag ontmoeten. De wijkbijeenkomsten zijn over het algemeen dramatisch.


  Maak melding

 3. @ v/d Berg, Vreemde indruk:

  WVF en CSV floreren op de inwoners van Stadshagen
  De 2 Tennisclubs, vooral TC ??91
  De Hockey, met veel Stadshagenezen
  De korfbal
  De diverse sportscholen
  De smachtenden naar ⤽Milligen⤝
  De vele mensen die elkaar dagelijks in het winkelcentrum ontmoeten??.
  Ook bij de 4 eet en drink-gelegenheden
  Bij de loopgroep Stadshagen
  In 1 van de 2 kerken
  Op het schoolplein van de vele scholen
  Bij de dierengelegenheid die er al is
  Wandelend om de Milligerplas of bijvoorbeeld in het Twistvlietpark
  In de diverse gezondheidsgerelateerde gelegenheden
  Trapveldjes
  Interactief voetbalveldje
  Cultuurfestival Stadshagen
  Stadshagenfestival (steeds groter)
  Alle initiatieven van de winkeliers

  Bovendien kent de wijk veel leeftijdsgenoten die altijd in zijn voor een gezellige babbel.
  Jammer, dat negatief framen.

  Of u nog meer voorbeelden van cohesie wenst in onze mooie wijk?
  ——
  Men lispelt trouwens dat ⤽De Hertog van Groningen tot Maastricht⤝ zetelt in die mysterieus deftig-grote witte villa strak tegen de roeivereniging aan.
  Alwaar hij Stadshagen kan beschermen tegen en waarschuwen voor potentiële indringers.  Maak melding

 4. 🙁 O.a. Jongerenhonk en Stadkamer (met de instanties die in dat mooie pand zitten) vergeten… Maar dat is het gevaar van spontane opsommingen he @ 19 juli 2016 17:45


  Maak melding

 5. @ 19/7 17:45 & 20/7 6:40
  Tel ook zomaar 6 gezellige en zeer gevarieerde, met dit weer, zonovergoten terrasjes.
  Maar een (bruine) buurtkroeg? Ja, ik zit daar zelf misschien wel liever dan in iets “Mizu/De Beurs/Belgische Keizer/De Hofvlietvilla/Las Rosas (al dan niet met een hapje eten)-achtigs”. Zeker naar Jordanees voorbeeld 😉 En helemaal als ze draaien.

  Maar gezien de populariteit van bovenstaande etablissementen…. weet ik niet of dat soort “bruine buurtkroegen” wel haalbaar is.

  Met Milligen hebben we binnen zéér afzienbare tijd ook een binnenstad-achtige tent (weliswaar met de playa als meerwaarde).

  Benieuwd naar een businessplan, vanzelfsprekend met haalbare locatie, dat een (bruine) wijkkroeg mogelijk zou kunnen maken.


  Maak melding

 6. @ gister 22:50 en 19/7 17:45 & 20/7 6:40
  Vergeet ik zomaar het terrasje van Dirk “Muys”….7 gezellige terrasjes. O.k. niet allemaal even gezellig, maar toch.


  Maak melding

Reageer