Programma Stadsfestival rond

Zwolle – De vijfde editie van het Stadsfestival vindt plaats van vrijdag 2 tot en met zondag 4 september 2016. Het Stadsfestival is een meerdaags festival vol muziek, dans en theater, dat zich afspeelt op en rond de stadsgrachten van Zwolle.

stadsfestival.png
Foto: Hans van Eijsden

Thorbeckegrachtconcert: ‘Musicals in Concert’! Dit jaar beloofd het een spetterende zaterdagavond te worden tijdens ‘Musicals in Concert’ met arrangementen uit bekende musicals waaronder The Lion King, The Bodyguard, en Ramses. ‘Musicals in Concert’ is een uniek samenwerkingsverband tussen Song & Dance en het Stadsfestival, met onder andere Berget Lewis, René van Kooten, William Spaaij en Cindy Bell. Daarnaast geeft de cast van Song & Dance het concert kleur met prachtige zang en dans. Het programma wordt verdeeld in drie categorieën: ‘Op het Water’ maken bezoekers gebruik van bootjes om één van de verschillende vaarroutes te volgen en ‘Langs de Kade’ kunnen voorstellingen te voet worden bezocht. Nieuw dit jaar is ‘Tussen Wal en Schip’, bij deze voorstellingen kunnen de bezoekers zich door een vaartaxi naar de locatie laten brengen of zij kunnen hier op eigen gelegenheid naar toe gaan.

Vanaf 1 augustus zijn er kaarten beschikbaar van o.a. Kameroperahuis, The Young Ones, De Jonge Honden, Boer & Buys en André Manuel & Geert Hautekiet. Voor de jonge theaterliefhebbers is er ook genoeg te beleven met Meneer Monster, Gnaffel, De Zingende Zeemeerminnen en Theatergroep Witte Raaf. Festivalhart Het Rodetorenplein is het festivalhart; op deze locatie vindt de kaartverkoop plaats, is informatie te verkrijgen en dient als vertrekpunt voor de bootjes die u meenemen op ontdekkingstocht langs de grachten. Kom een hapje eten in het nieuwe Festivalrestaurant La Cantina of plof neer op één van de terrasjes. Geniet van 2 tot 4 september van straattheater, gratis kinderactiviteiten en concerten op het Rodetorenplein! Het Stadsfestival is trots op de samenwerking met de Bruisweken op woensdag 31 augustus en Windesheim als partner op donderdag 01 september, waar het festival een speciale lustrumprogrammering voor heeft gemaakt.
Vanaf 01 augustus kunt u op www.stadsfestival.nl kaarten voor zowel de vaarroutes als de locatievoorstellingen kopen. Tijdens het festival zijn kaarten te koop bij de kassa’s in het Festivalhart; het Rodetorenplein.

Artikel delen:
Reacties 3
 1. Ahhh, jammer! Geen bekende artiest bij het Thorbeckegracht Festival. Herman van Veen, Frank Boeijen, Karin Bloemen, Trijntje Oosterhuis en Mathilde Santing solo waren top. Elk jaar worden festivals in Zwolle soberder.


  Maak melding

 2. Zéker

  Herman van Veen & Frank Boeijen & Trijntje

  helemaal. Als je ook doelt op het BFO op 5 mei… ja die line-up viel mij ook tegen. Toch heb ik net met een maat geconstateerd dat Zwolle (nog)steeds leefbaarder en gezelliger wordt. Er zijn toch ook meer festivals? Jij doelt waarschijnlijk vooral op de kwaliteit en het zeer trieste afblazen van festivals.

  Hoop op en verwacht echter wel weer een spetterend
  – Stadshagenfestival
  – Stratenfestival


  Maak melding

 3. De nodige decibels mogen niet meer ten gehore worden gebracht van de binnenstadgroep “Herrie uit de stad”. Dit draagt mede bij, dat artiesten hun artistieke vermogens niet volledig kunnen etaleren op het podium en daardoor massaal afhaken.


  Maak melding

Reageer