PEC Zwolle verliest in Griekenland

Zwolle – PEC Zwolle heeft woensdagavond het oefenduel tegen Panathinaikos verloren.  In Athene wonnen de Grieken met 4-0 van de Blauwvingers. De ploeg die afgelopen seizoen als tweede eindigde in de Griekse competitie had bij rust al een 3-0 voorsprong. In de tweede helft bepaalde Marcus Berg (ex-PSV en  ex FC Groningen) de eindstand op 4-0. Na lang blessureleed deed aanvaller Ryan Thomas weer mee.

De openingsfase van de wedstrijd was voor PEC Zwolle. Via Mustafa Saymak en Queensy Menig werden enkele kleine mogelijkheden bij elkaar gespeeld. Nadat de Blauwvingers waren uitgeraasd nam Panathinaikos het heft in handen. Echt grote kansen speelt de thuisploeg niet bij elkaar, maar er is wel een duidelijk veldoverwicht. Met 27 minuten op de klok, besluit middenvelder Cristian Ledesma van grote afstand uit te halen. Ondanks een uiterste krachtsinspanning van Mickey van der Hart verdwijnt de bal van zo’n dertig meter afstand perfect geplaatst in het doel. Daarmee is het hek van de dam. Panathinaikos ruikt bloed en zet de Zwollenaren onder druk.

Nadat Mickey van der Hart de Zweedse spits Markus Berg van score afhoudt door in een één tegen één redding te brengen is het niet veel later toch raak. Vanaf de achterlijn wordt de bal teruggetrokken naar de Fins-international Robin Lod, die verwoestend uithaalt en het leer in het dak van het doel schiet. Vlak voor de rust lijken de Grieken het duel al te beslissen. Mubarak Wakaso schiet van buiten de zestien met uiterste precisie in het doel: 3-0.
In de tweede helft komt PEC Zwolle wat beter voor de dag. Het team geeft nauwelijks kansen weg, maar weet daarentegen zelf ook weinig te creëren. Met 66 minuten op de klok prikt Markus Berg ook nog een doelpunt mee. De spits, in het verleden actief voor onder andere PSV en FC Groningen faalt nu niet oog in oog met Mickey van der Hart en ziet de bal binnen hobbelen. Ondanks de tussenstand vond er een kwartier voor tijd toch nog een mooi moment plaats in Athene. Ryan Thomas maakt na maandenlang blessureleed zijn opwachting binnen de lijnen als vervanger van Queensy Menig. Kansen worden er verder niet meer bij elkaar gespeeld, waarna PEC Zwolle met een ruime nederlaag aan de broek terugkeert naar het hotel. Donderdag reist de selectie in de middag weer terug naar Nederland. 
Meer foto’s van de trip in Athene? Ga naar de Facebook-pagina van de club. 
Wedstrijdstatistieken 
Panathinaikos – PEC Zwolle 4-0 (3-0) 
Scoreverloop:
’27 Ledesma 1-0 
’37 Lod 2-0 
’40 Wakaso 3-0 
’66 Berg 4-0 
Opstelling PEC Zwolle: Van der Hart, Van Polen (’79 Evre), Marcellis (’46 Sandler), Van de Pavert (’46 Van Looy), Warmerdam (’62 Schenkeveld), Brama (’82 Kvida), Saymak (’46 Karagounis), Ehizibue, Mokhtar, Menig (’74 Thomas) en Nijland (’46 Mastour).
 
Bron: peczwolle.nl 

Artikel delen:
Reacties 23
 1. Je kunt ook niet verwachten van een jongen uit de jeugd bij ajax dat hij gelijk op het niveau van panathinaikos zou staan. Een ploeg die vorig jaar 2e werd in de competitie en meedoet aan de Europa league. Pec Zwolle kan heel goed aanvallen maar de Grieken waren fysiek sterker heel gretig en goed op elkaar in gespeeld. Daardoor kreeg pec gewoon niet de tijd om aan te vallen en werd het constant terug gedrongen op eigen heldt. Tegen AA Gent kregen ze toch meer ruimte en dan is pec evengoed voetballende ploeg wat bleek. Phillipe Sandler viel goed in, aanvallende ingestelde verdediger met lef.


  Maak melding

 2. @Goal

  Heel begrijpelijk. Ik verwacht ook niet van zo’n speler dat hij er meteen staat, maar het is wel goed om aan te geven waarom PEC met 4-0 heeft verloren.


  Maak melding

 3. Panatinaikos een topclub? Het is een simpel zeer modaal EL-clubje dat in een oefenpotje wint van PEC, een modale eredivisieploeg. Niets bijzonders, goed voor het ritme en nu weer vooruit kijken. En wat betreft Warmerdam: het mannetje komt uit de Jupiler League, je denkt toch niet echt dat zo’n jochie direct serieus van waarde is? Begrijp overigens sowieso niet waarom zo’n ventje gehaald is, loopt er niets sterkers rond met meer ervaring voor PEC?


  Maak melding

 4. @edje038

  Tja dat is inderdaad een raadsel. Kijken wat hij tegen Southampton gaat doen. Mocht hij net zoveel fouten make,n dan als hij tot nu toe tegen Panatinaikos heeft gedaan, dan zeg ik retourtje Amsterdam en geld terug van de huurprijs.


  Maak melding

 5. Warmerdam is voor de breedte gehaald lijkt mij. Je kunt bij Pec niet 22 gelijkwaardige spelers verwachten van het kaliber Thomas, Hebling Saymak of Mastour. Sandler viel mij ook positief op. Ik vond hem sterker spelen dan vd Pavert en Marcellis.


  Maak melding

 6. Ik hoop het niet PEC. Hebling vind ik een topper in spe. Thomas is zwaar overschat, speelt max 7 wedstrijd per seizoen goed, de rest matig of slecht. Saymak zelfde verhaal. Mastour is een reuzegok. Als je echt zo goed bent als men beweert ga je niet naar PEC. PEC heeft onder Jans namelijk nog geen 1 speler afgeleverd die de stap naar de top heeft gemaakt.


  Maak melding

 7. @edje038

  “Thomas is zwaar overschat, speelt max 7 wedstrijd per seizoen goed, de rest matig of slecht.”

  Dat is gemakkelijk oordelen over een goede speler die helaas vorig seizoen zo lang geblesseerd is geweest. Dit heeft niets te maken met de kwaliteiten van Thomas. Daarom snap ik jouw redenatie niet.  Maak melding

 8. Thomas is de beste speler van PEC in de selectie. Als hij blessurevrij blijft maakt hij volgend jaar een stap waar PEC ook echt van gaat profiteren.


  Maak melding

 9. Voor z’n blessure was het niet anders, Steven. Overschatte speler met incidentele hoogtepunten, maar structureel weinig toegevoegde waarde. Zodra die weg gaat bij PEC is het over, hij heeft er mazzel mee dat een groot deel van her PEC publiek en Ron Jans zo snel tevreden is.


  Maak melding

 10. Ik denk dat thomas een heel intelligent, rap spelertje is maar om echt hoger op te komen moet hij wel aan z’n fysiek werken, hij is een licht gewicht en vatbaar voor blessures. Ben wel benieuwd wat edje038 straks zegt als thomas weer helemaal in vorm komt, dan is hij waarschijnlijk in hoezee stemming.


  Maak melding

 11. Geen zorgen goal, ik ben geen successupporter. Ik vind Thomas al jaren overschat en het zal me verbazen als hij doorbreekt naar een topploeg.


  Maak melding

 12. Ik ben heel benieuwd als het team is ingespeeld en uit tegen NEC speelt. Vergeet niet dat we best wel een hele goede selectie hebben.


  Maak melding

 13. Panatinaikos was 3 maten te groot en Southampton wel zo’n 2.
  Ook Genemuiden en VVV -Venlo deden het best aardig tot goed tegen PEC. En waren beiden gelijkwaardig aan Zwolle.
  Alleen het Effeweg elftal had het moeilijk.
  Vijf wedstrijden, drie maal verlies.

  Minste oefenperiode sinds jaren, wat het waard is weet ik niet.
  Jans kan het het beste zeggen die zit er de hele dag met de neus boven op.  Maak melding

Reageer