Jongeren starten eigen onderneming

Zwolle – De eerste trainingsdag zit erop! Ongeveer vijfentwintig jongeren uit de regio Zwolle doen dit jaar mee aan het project ZomerOndernemer. Een project van Stichting The New Entrepreneur waarbij jongeren in de zomervakantie een eigen bedrijf starten. De deelnemers krijgen begeleiding, een verzekering en een startkapitaal.

zomerondernemer.jpg 

De komende zes weken maken de deelnemers kennis met het ondernemerschap. Het project is gestart met een driedaagse training. Na deze trainingsdagen gaan de ZomerOndernemers zelf aan de slag. Tijdens terugkombijeenkomsten bezoeken de deelnemers bijzondere organisaties om zo meer te weten te komen over ondernemerschap. Uiteindelijk presenteert iedere deelnemer zijn of haar eigen bedrijf tijdens een feestelijke slotbijeenkomst.

De eerste trainingsdag

Op 19 juli vond de eerste trainingsdag plaats in Rabobank IJsseldelta in Zwolle. Door middel van leerzame werkvormen leerden de ZomerOndernemers elkaar kennen. Ideeën voor ondernemingen werden gedeeld en samen gingen de jongeren aan de slag. Opvallende ideeën die voorbij kwamen waren een eigen kledinglijn, een voetbalschool, een onderneming in gezinscoaching en een ontbijtservice via een bakfiets. De trainers Harry Bakker en Peter Filius zorgden voor een ontspannen sfeer en benadrukten dat de jongeren niet op school zijn. ‘Jullie zijn hier geen studenten, maar ondernemers’ gaf Peter aan.
 
ZomerOndernemer

Het idee van ZomerOndernemer komt uit Zweden en is de afgelopen jaren succesvol uitgevoerd. Inmiddels is ZomerOndernemer al in 11 regio’s in Nederland actief. 


Artikel delen:

Reageer