Verdachten aangehouden voor heling fietsen

Zwolle – De politie heeft vrijdag 22 juli twee mannen aangehouden op verdenking van heling van fietsen. Bij een woning aan de Klooienberglaan troffen agenten vijf gestolen fietsen aan. De bewoner werd meteen aangehouden op verdenking van heling en naar het politiebureau gebracht. Verder onderzoek leidde naar een 33-jarige man uit Zwolle. Hij werd dezelfde dag aangehouden voor heling/diefstal van fietsen. De politie probeert de eigenaren van de fietsen te achterhalen. Voor twee van de vijf fietsen is aangifte gedaan.

Word je fiets gestolen? Doe altijd aangifte! Zonder aangifte is het voor de politie erg lastig om een fiets bij de eigenaar terug te bezorgen. Of om een verdachte die met een gestolen fiets wordt aangetroffen te laten vervolgen. Aangifte doen van fietsdiefstal kan heel eenvoudig via internet; www.politie.nl. Hoe meer kenmerken van een fiets in de aangifte staan, hoe groter de kans dat een gevonden fiets terugbezorgd kan worden bij de eigenaar. Noteer om deze reden alle kenmerken van je fiets.

Artikel delen:
Reacties 9
 1. Yeah! misschien mijn 2 fietsen wel!! neemt de politie dan contact met je op? of moet je dan alsnog de Afac site napluizen…ik heb aangifte gedaan


  Maak melding

 2. Fingers crossed. De fiets van mijn vrouw is afgelopen nacht uit onze schuur gestolen. Politie net gebeld, maar ze kunnen maandag pas wat voor ons betekenen.


  Maak melding

 3. @ Martijns:

  Ze verschijnen ook vaak op marktplaats.
  Maar misschien wist je dat al.
  Een vriend van mij heeft zijn fiets zo teruggekregen.


  Maak melding

 4. Mijn somalische onderburen 8 jaar geleden hadden hun schuur tot de nok gevuld met minstens 20 fietsen van diefstal afkomstig.
  Na 10 aangiften en klachten bij de woningbouw, kregen ze gelukkig een eengezinswoning om meer te sparen.
  Tuurlijk zijn er ook van oorsprong nederlandse fietsdieven.
  En ja ik vermeld de afkomst erbij om de strafmaat t.o. anderen aan te duiden.
  De straf was urgentie voor andere woning. Advies: chip je fiets ( gps) en haal hem met je maatjes weer op. Vergeet de aangifte maar.  Maak melding

 5. Een aangifte van een gestolen fiets daar doet de politie tegenwoordig helemaal niets meer mee. Fietsendieven weten dit en stelen daarom er lukraak op los. Net wat @Ariebombarie zegt; Een chip erin en met een knokploeg de fiets ophalen en tevens meteen smartengeld eisen dat direct betaald moet worden.


  Maak melding

 6. @bernard

  Een anarchie is niet nodig, wanneer een rechtstaat cq overheid op een daadkrachtige en correcte manier de belangen van het volk vertegenwoordigd.


  Maak melding

Reageer