Southampton te sterk voor PEC Zwolle

Zwolle – Na een zege op KAA Gent en een nederlaag tegen Panathinaikos nam PEC Zwolle het zaterdagavond in Nieuwleusen op tegen Southampton. De ploeg uit de Premier League rekende voor rust al af met de Zwollenaren, die op hun beurt na rust vergaten aan te haken. Met een 4-0 nederlaag stapte PEC Zwolle van het veld, wetende dat er op basis van de tweede helft meer in had gezeten.

Al na een minuut spelen moest Ted van de Pavert aan de noodrem trekken en ontving de verdediger geel. De vrije trap van Matt Targett leek op weg naar de bovenhoek, maar Kevin Begois voorkwam een hele vroege tegentreffer. De tweede kans van de Engelsen was wel raak. Koeltjes wist Charlie Austin de 1-0 binnen te schuiven. De tegengoal deerde PEC Zwolle niet, want het ging brutaal op zoek naar de gelijkmaker. Naar mate de eerste helft vorderde deden de Zwollenaren ook echt niet meer onder voor het Southampton van landgenoten Jordy Clasie, Cuco Martina en Virgil van Dijk, die allen speelden. Mustafa Saymak zette met een van richting veranderd schot doelman Paulo Gazzaniga voor het eerst aan het werk en zag later dat een voorzet van Queensy Menig maar ternauwernood tot hoekschop kon worden verwerkt. Net toen PEC Zwolle de touwtjes redelijk in handen leek te hebben sloeg Southampton twee keer binnen een minuut toe. Het was tweemaal Nathan Redmond die de Zwolse defensie verschalkte en daarmee een 3-0 ruststand op het scorebord zette.

Na rust een totaal ander Southampton, waar Ron Jans met Mickey van der Hart voor Kevin Begois, Kingsley Ehizibue voor Hachim Mastour en Stef Nijland voor Anass Achahbar slechts drie wissels doorvoerde. Waar in de eerste helft nog genoeg te beleven viel voor de toeschouwers, was dat in het tweede gedeelte van de wedstrijd wel anders. Zwolle kwam nauwelijks tot kansen en The Saints hadden met de nieuwe formatie ook zichtbaar moeite om de lijn van voor rust door te trekken.

Zwolle wisselde in het laatste half uur nogmaals en zo kwam ook Ryan Thomas weer aan spelen toe. De Nieuw-Zeelander, die een kwartier speeltijd kreeg, maakte woensdagavond tegen Panathinaikos zijn rentree en oogstte tegen Southampton zijn verdiende applaus. Direct begon PEC Zwolle beter te voetballen. Thomas had een belangrijke rol in een aanval die door Ted van de Pavert met een doelpunt leek te worden besloten. De mee opgekomen verdediger schoot echter tot zijn eigen ontsteltenis voor open doel hard over. Thomas zelf kreeg zeven minuten voor tijd zelf eveneens de mogelijkheid om te scoren, maar ook de invaller kreeg de bal niet langs Gazzaniga.

Net als voor rust viel er aan de overkant wel weer wat te juichen. Nadat Peirre-Emeli Hojbjerg door Bart Schenkeveld in het strafschopgebied was gevloerd, scoorde de speler zelf de vierde treffer van de avond. Volgende week zaterdag besluit PEC Zwolle in eigen stadion de voorbereiding. Dan is het Turkse Genclerbirligi de tegenstander.

Southampton – PEC Zwolle: 4-0 (3-0). (14′ Austin 1-0, 42′ Redmond 2-0, 43′ Redmond 3-0, 89′ Hojbjerg pen. 4-0)

Scheidsrechter: Siemen Mulder

Gele kaarten: Van de Pavert (PEC Zwolle) en Ward-Prowse (Southampton)

PEC Zwolle: Begois (46′ Van der Hart), Van Polen (68′ Schenkeveld), Sandler (63′ Van Looy), Van de Pavert, Warmerdam (68′ Evre), Brama, Saymak (63′ Karagounis), Menig (74′ Thomas), Mokhtar, Mastour (46′ Ehizibue), Achahbar (46′ Nijland).

Southampton eerste helft: Gazzaniga, Martina, Yoshida, Van Dijk, Targett, Romeu, Clasie, Ward-Prowse, Rodriguez, Redmond, Austin.

Southampton tweede helft: Gazzaniga, Valery, Stephens, Jones, McQueen, Højbjerg, Reed, Hesketh (71′ Turnbull 71), Isgrove, Gallagher, Olomola.

 

Tekst: PECZwolle.nl

Artikel delen:
Reacties 25
 1. Het nieuwe seizoen komt eraan en de Eredivisie zal ik wel volgen. Internationaal ben ik wel een beetje klaar met voetbal.

  Ajax heeft als alles meezit een begroting van 100 miljoen. Real Madrid 600 miljoen. Poga gaat bij Manchester United 225 euro per week verdienen. En dat is peanuts bij de sponsorcontracten die er nog aankomen. Het EK voetbal was niet om aan te zien. De Champions League wordt weer dodelijk saai en zo kan ik nog wel even doorgaan.

  Hopelijk doet PEC het dit jaar goed en blijft de Vaderlandse competitie onderhoudend. Maar ik houd mijn hart vast… 😮


  Maak melding

 2. Het is overal. Bij Arsenal kost een seizoenskaart meen ik 2500 euro. Waar gaat dat over en wie kan dat nog betalen? Het voetbal is echt bezig zichzelf kapot te maken.

  In Amerika doen ze het slimmer. Daar hebben ze allerlei maatregelen om de sport gezond te houden, waaronder een salarycap. Ploegen mogen een maximum uitgeven aan spelers.

  Ook is elk jaar een draft, waarbij de slechtste teams van het jaar ervoor het eerste mogen kiezen uit nieuwe talenten. Op die manier worden slechte teams elk jaar wat beter en kunnen ze ook eens winnen.

  Als je nu ziet wat er bij de grote voetbalclubs op de bank zit is dat volstrekt belachelijk. Koop lukraak talenten op en je hoort er nooit meer wat van. Echt belachelijk.


  Maak melding

 3. So, wist ik niet. Wat is het uit de klauw gelopen bij “The Gunners”!
  “Salarycap”, lijkt mij idd ook. Maar dan wel in Europees verband.
  Die draft klinkt idd ook erg interessant.
  En de spelers vinden het zelf vaak ook nog prima.
  Zakkenvullen met nixxx doen. Er alleen hoeven te zijn in noodgevallen.

  Interessante aanbevelingen voor die ivoren, volgens mij niet-te bestormen, toren die de UEFA is.


  Maak melding

 4. Hmm, op teletekst stond eerst dat PEC met 4-0 had gewonnen.
  Vond ik al een dikke stunt, maar kennelijk was dat een foutje….


  Maak melding

 5. @Arianne

  Ik had de Voetbalzone app en daar stond ook dat het 4-0 winst voor PEC was. Heb ik mij voor even voor niets blij gemaakt.:'(


  Maak melding

 6. Seizoenkaart schuin achter het doel, tweede ring bij MAnutd doet ook zo’n 1100 pond, bezopen, maar kennelijk is dat de (verziekte) markt. Niets tegen te doen, maar het gaat vanzelf ooit in elkaar donderen. Kun je vergif op innemen.


  Maak melding

 7. @Leonardo

  Manchester is een stad die niet bepaald uitspringt qua rijkdom. Het is daarom ongelooflijk dat supporters dit soort prijzen zelfs nog kunnen en willen betalen. En dat om 1100 pond te betalen om op een plek te kunnen zitten, waar je alleen nog maar “poppetjes ziet bewegen”.


  Maak melding

 8. @Leonardo en @Steven,

  Dat kunnen echte supporters ook steeds minder en die kaarten worden opgekocht door bedrijven. Net als bij Ajax komen die ‘supporters’ lang niet altijd en zie je lege plekken. Zo gaat het voetbal inderdaad kapot en is de echte fan de dupe.

  Ik vrees dat het voetbal niet in elkaar stort, want dat gebeurt pas als de supporters massaal in opstand komen. Die vinden het kennelijk nog steeds goed dat Pogbay 225.000 euro per week gaat verdienen en Memphis met een Rolls Royce naar de training komt >:(


  Maak melding

 9. Erken dat er weleens lege plekken bij Ajax zijn. Ga er echter vanavond heen en toen ik de kaartjes zaterdagavond kocht, waren er (op papier dus) weinig kaarten over. Laten we hopen dat o.a. Ajax verder komt.
  Wat staan wij er internationaal belabberd voor

  Dit is dan weer de andere kant van de medaille (van VI)

  Barcelona heeft in het afgelopen seizoen een omzet van liefst 679 miljoen euro gedraaid, zo maakt de Spaanse kampioen maandagavond bekend. Nog nooit harkte een voetbalclub zoveel geld binnen in twaalf maanden.  Maak melding

 10. @Dick,

  Klopt en Barcelona doet het ook gewoon goed. Maar je moet de sport ook gezond houden. De laatste 8 van de Champions Leaugue kun je nu al bijna voorspellen. Je ziet het in tal van sporten:

  – Formule 1 is alleen maar leuk omdat Max mee doet. Anders wint Mercedes alles.
  – Sky domineert de tour
  – Michael van Gerwen staat op eenzame hoogte
  – De top 3 (eigenlijk 2) in het Nederlandse voetbal is al jaren hetzelfde

  Zonder verrassingen is sport geen zak meer aan. Ik heb me stierlijk verveeld tijdens het EK en ik hoop dat sportbonden niet alleen kijken naar het geld. Anders raken ze toeschouwers kwijt.

  P.S. Dat gedoe nu met IOC en de Russische sporters helpt ook niet mee. Het is dat ik zo van sport houd, anders zou ik de Spelen links laten liggen.


  Maak melding

 11. Begonnen op het aanbevelingswaardige Chat Log, kan er hier ook worden gegokt:

  Tot de eerste wedstrijd van PEC, kan er nog een gokje worden gewaard 😀

  Eindklassering PEC Zwolle seizoen 2016 – 2017:

  edje038 6e
  dick 7e
  JJR 1e
  joppuh 9e
  bernard 2e
  drama 4e


  Maak melding

 12. Eindklassering PEC Zwolle seizoen 2016 – 2017:

  edje038 6e
  dick 7e
  JJR 1e
  joppuh 9e
  bernard 2e
  drama 4e
  vdberg 11e
  Dame 5e
  Zuidski 7e (gedeeld 6e, maar op doelsaldo 7e)


  Maak melding

 13. Eindklassering PEC Zwolle seizoen 2016 – 2017:

  JJR 1e
  V20 1e
  bernard 2e
  drama 4e
  Dame 5e
  edje038 6e
  Zuidski 7e (gedeeld 6e, maar op doelsaldo 7e)
  dick 7e
  joppuh 9e
  vdberg 11e  Maak melding

 14. Eindklassering PEC Zwolle seizoen 2016 – 2017:

  JJR 1e
  V20 1e
  bernard 2e
  drama 4e
  Dame 5e
  edje038 6e
  Zuidski 7e (gedeeld 6e, maar op doelsaldo 7e)
  dick 7e
  joppuh 9e
  vdberg 11e
  bron 8e


  Maak melding

 15. Pff, een poll van PEC opgezet door een Ajax fan die dat te pas en te onpas moet roepen, doei! ….volstrekt kansloos!  Maak melding

 16. De strijd om de “fictieve manquette van Het PEC-Zwollestadion…met uitgebreide Noordtribune”

  Eindklassering PEC Zwolle seizoen 2016 – 2017:

  JJR 1e
  V20 1e
  bernard 2e
  drama 4e
  Dame 5e
  edje038 6e
  Zuidski 7e (gedeeld 6e, maar op doelsaldo 7e)
  dick 7e
  bron 8e
  joppuh 9e
  vdberg 11e  Maak melding

Reageer