Pop-up strand aan Pannekoekendijk

Zwolle – Met een flinke dosis positiviteit wordt door een groep initiatiefnemers in samenwerking met gemeente Zwolle een ‘vergeten’ grasveld in het zonnetje gezet en omgetoverd tot een Pop-Up Stadsstrand: Stränd. Stränd is gelegen aan een van de mooiste stukken gracht van Zwolle (de Pannekoekendijk) tussen De Hofvlietvilla en het historische schip Ooster-Schelde.

Van 29 juli tot en met 28 augustus biedt Stränd elke vrijdag, zaterdag en zondag “SträndGästen” een unieke plek om met je tenen in het zand samen te komen en te onthaasten. Stränd is het eerste Pop-Up (tijdelijke en kunstmatig aangelegde) strand aan de stadsgracht in Zwolle. In vijf weekenden gaat een groep enthousiaste initiatiefnemers in samenwerking met Gemeente Zwolle en SträndFrands in een korte periode experimenteren en ervaring opdoen met het inrichten van een tijdelijke plek. Gezamenlijk brengen wij deze plek tot leven!

Programma 
Ondersteund en in samenwerking met (food-/drinktruck) ondernemers uit de regio, in wisselende samenstelling en in partnerschap met de omliggende horeca en de buren wordt Stränd een plek met niet alleen heerlijke zitzakken en strandstoelen om in te ontspannen, maar ook een plek waar fantastisch gegeten en gedronken kan worden. Daarbij worden er diverse activiteiten georganiseerd bij Stränd door de SträndFränds: van De Stränd Up Comedyshow, een workshop frisbee en Bruggenbingo tot Yoga op zondagochtend en een wedstrijd Zändkastelen bouwen… 
 
SträndFränds

Stränd is altijd op zoek naar enthousiastelingen die aan willen haken bij Stränd. Een activiteit organiseren? Helpen tijdens Stränd, of een bijdrage leveren in de vorm van aankleding? Wordt een SträndFränd; ongetwijfeld een onvergetelijke ervaring waarbij je deel uitmaakt van een team en vermelding krijgt op de website en social media! 
 
Stränd is geopend van vrijdag 29 juli tot en met zondag 28 augustus  van vrijdag 16.00 tot 22.00 uur t/m zondag van 11.00 tot 22.00 uur. Kijk op www.strandzwolle.nl en op facebook.com/strandzwolle voor meer informatie en het volledige programma. Bij slecht weer is Stränd gesloten en zoeken we de warmte op van de Zwolse horeca. 

Artikel delen:
Reacties 18
 1. Zo grappig!! Is de zomer voorbij, komen ze met een strandje. De naam voor het strand is ook beroerd. Alleen daarom al zou ik niet gaan. Te amateuristisch.


  ⚠️ Meld

 2. Klinkt weer allemaal erg hipster vol met mensen die Vlinder, Jet en Pip ofzo heten… paar dure foodtrucks erbij en het plaatje is compleet.


  ⚠️ Meld

 3. waarom wordt elke leuk initiatief om wat leuks in Zwolle te doen weer door azijnpissers neergehaald? BAH!
  Het is erg genoeg dat de gemeenteraad dingen tegenhoudt of verbied.
  >:(


  ⚠️ Meld

 4. Harstikke leuk idee, maar ik ben zo doodmoe van de termen ‘pop-up’, ‘foodtruck’ etcetera. Noem het gewoon een patatkraam of wat dan ook, niet die verengelste verhipsterde onzin!!


  ⚠️ Meld

 5. Wel een leuk idee, maar inderdaad: die naam….krijg direct associaties met D66 stemmende hipsters met enge baardjes en moeilijke brillen, bah!


  ⚠️ Meld

 6. Net even geweest en het is best leuk. Het strandje stelt niet zoveel voor, maar met een paar zitzakken, een fijn muziekje en wat lampen in de bomen is het al gauw gezellig. Het enige dat ik miste was de zon.


  ⚠️ Meld

 7. Grappig, sneu en aandoenlijk dat niet iedereen weet wanneer de zomer valt in Nederland 😀 😉 😀
  Ik ben in ieder geval gek op de Nederlandse zomer, altijd weer de leukste week van het jaar! 😛 ;D 😛


  ⚠️ Meld

Reageer