Kleizen Europees kampioen fietskoerieren

Zwolle – Afgelopen weekend vond het Europees kampioenschap fietskoerieren 2016 plaats in Kopenhagen. Marcel Kleizen van Cycloon Fietskoeriers uit Zwolle veroverde tijdens de vier uur durende race de Europese titel. 400 fietskoeriers van verschillende nationaliteiten reisden af naar de Deense hoofdstad om te strijden om de titel van beste fietskoerier van Europa. Zaterdag was de dag van de kwalificaties waarbij 80 koeriers zichzelf wisten te kwalificeren voor de finale. Een zware race waarbij er in vier uur via verschillende checkpoints langs het parcours opdrachten moeten worden uitgevoerd.

marcel_kleizen.jpg
Marcel Kleizen Europees kampioen fietskoerieren 

De race werd gereden op een afgesloten parcours bestaande uit eenrichtingswegen. Na de start kregen de koeriers een lijst met opdrachten die uitgevoerd moesten worden. De koerier die de opdrachten het slimst en snelst uitvoerde kreeg de meeste punten en werd uitgeroepen tot winnaar van de race.  

Kleizen is ontzettend blij met zijn prestatie: “Het was een ongelooflijk zware race. Het was een technisch parcours met een lastig wegdek. We reden grotendeels over kasseien (kinderkopjes) en dit is erg zwaar om vier uur lang te doen. Ik had steeds het gevoel dat ik rond de vierde of vijfde plaats reed waardoor ik bleef pushen. Ik hoorde pas op de terugweg in de auto dat ik had gewonnen, dit maakte van een vermoeide terugreis een hele feestelijke terugreis!”.

Cycloon Fietskoeriers reisde dit jaar met vijf koeriers naar Kopenhagen, hiervan wisten Famke Bakker, Robert de Vries en Marcel Kleizen zich te kwalificeren voor de finale en mochten strijden om de titel. Naast de Europese titel bij de mannen sleepte Famke Bakker een knappe derde plaats binnen bij de vrouwen. Dit is het derde jaar op rij dat een koerier van Cycloon de Europese titel in de wacht sleept. Een jaar geleden won Ruben Hiddink de titel in het onderdeel cargo race en in 2014 wist Marieke Snoek de titel bij de vrouwen te veroveren.

Volgende week wordt in Parijs het wereldkampioenschap fietskoerieren gehouden (1 tot 7 augustus). Hierbij zal Cycloon Fietskoeriers wederom sterk vertegenwoordigd zijn.

Artikel delen:
Reacties 3
  1. Ik denk dat ik MArcel wel eens heb zien fietsen.
    Ik ken Marcel niet, maar ik wil Marcel wel feliciteren. Want volgens mij is dit een kroon op ieders werk !

    En waarom reageer ik dan toch.
    Mensen kunnen niet eens meer iemand feliciteren maar klagen op andere postst wel.


    Maak melding

Reageer